S-a încheiat „25 de ore de teatru non-stop”. Ecourile ediției a 8-a

Weekend-ul care tocmai a trecut (6-7 octombrie 2018) a oferit sibienilor și turiștilor veniți special pentru eveniment o nouă ediție memorabilă a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, organizat de Asociația Culturală BIS. Artiști din București, Cluj, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Sibiu au evoluat pe scenă de sâmbătă, până duminică seara, într-un maraton plin de energie pozitivă și dragoste pentru teatru.

Publicul care a umplut până la refuz spațiile de joc a trăit alături de tinerii artiștri emoții puternice, s-a lăsat angrenat în dueluri muzicale, a servit „poezie la micul dejun“ sau a participat în pijamale la exerciții de înviorare fizică.

S-a încheiat „25 de ore de teatru non-stop”. Ecourile ediției a 8-a

S-a încheiat „25 de ore de teatru non-stop”. Ecourile ediției a 8-a

Teatrul, muzica, poezia, arta plastică și filmul au „încăput“ în 11 spații de joc, atât convenționale, cât mai ales neconvenționale: librării, biblioteci, biserici, grădini, piețe publice, cafenele. Deschiderea oficială a avut loc pe 6 octombrie, la ora 19:00, la Grădina BIS, un loc iubit de sibieni, care a găzduit anul acesta 25 de evenimente, începând cu stagiunea de vară BIS Teatru și până în prezent.

S-a încheiat „25 de ore de teatru non-stop”. Ecourile ediției a 8-a

În acest spațiu aparte, Asociaţia A.D.O. (Artă pentru drepturile omului) și Teatrul de Comedie din București, a prezentat ,,Amintiri din epoca de școală“, un manifest împotriva conformismului și a preconcepțiilor întâlnite astăzi la nivelul sistemului de învățământ. Programul a continuat indoor la Teatrul Gong, Librăria Humanitas și Studioul CAVAS de la ULBS, unde unele dintre cele mai valoroase companii de teatru independent din București, Târgu Mureș și Cluj au oferit producții originale ce ridică probleme sociale și morale. La Atrium Café, comediile și show-urile de cea mai bună calitate au ținut treaz publicul pe tot parcursul nopții.

Dintre evenimentele conexe spectacolelor propriu-zise, merită amintite workshop-ul de teatru comunitar destinat persoanelor cu dizabilităţi, coordonat de Bianca Babeş, conferinţa cu titlul ,,Autorul de teatru“, susținută de Dan Vasiliu și expoziția “25 de ore de pictură non-stop” de la Grădina BIS, în cadrul căreia au putut fi admirate creațiile celor 12 artiști vizuali și performeri (actori, dansatori, muzicieni), care în perioada 28 -29 septembrie au creat de la zero lucrări de mari dimensiuni în cinci spații din oraș, folosindu-și întregul corp.

În încheierea festivalului, duminică, 7 octombrie, Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours au delectat publicul cu savuroasa comedie ,,Înaintea Erei Noastre“, ce s-a jucat cu sala arhiplină, fiind frenetic aplaudată.

S-a încheiat „25 de ore de teatru non-stop”. Ecourile ediției a 8-a

Ultima oră

Comentariul meu