declin la continental – acțiunile s-au prăbușit, iar patronatul a pierdut 16 miliarde dolari

Compania care deține în portofoliu și cea mai mare fabrică din zona Sibiului, a avut un an de coșmar. Acționarii majoritari au pierdut nu mai puțin de 16 miliarde de dolari, lucru care va afecta oarecum indirect toate fabricile deținute, inclusiv cele din România.

Acţionarii majoritari ai producătorului de componente auto german Continental, preşedintele Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, vicepreşedinte, au pierdut în acest an 16 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din averea combinată, informează Bloomberg, anunță zf.ro.
Averile preşedintelui şi vice-preşedintelui companiei au scăzut cu 53%, în condiţiile în care compania s-a confruntat cu creşteri de costuri şi condiţii de afaceri dificile în Europa şi Asia, care vor afecta profiturile. Un executiv a declarat, săptămâna aceasta, că această situaţie va continua şi în 2019.
Valoarea averii lui Georg Schaeffler şi a mamei sale este de 14,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, după ce au suferit, în acest an, cel mai mare declin al averii dintre cele mai bogate familii din Europa. Cei doi controlează Schaeffler AG, un grup german de inginerie care se confruntă cu aceeaşi situaţie. Acţiunile ambelor companii au scăzut cu peste 40% în acest an.
Germania are cel mai mare număr de miliardari din Europa printre 500 cei mai bogaţi din lume, printre care acţionarul majoritar al Bayerische Motoren Werke AG Susanne Klatten şi co-fondatorul SAP SE, Hasso Plattner.
Georg Schaeffler, 54 de ani, a moştenit 80% din afacerea cu rulmenţi care îi poartă numele, atunci când tatăl său a murit, în 1996, în timp ce mama sa a moştenit restul, şi a orchestrat una dintre cele mai mari preluări ostile din Germania, achiziţionarea Continental, cu un deceniu în urmă, cu peste 17 miliarde de dolari.
El este acum pe locul 113 în topul celor mai bogaţi din lume alcătuit de Bloomberg. Continental este cel mai mare angajator privat din România, cu circa 20.000 de lucrători. Compania a înregistrat pe piaţa locală afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2017, cu ajutorul noilor centre de cercetare şi dezvoltare şi al producţiei de componente electronice în Timişoara, Sibiu (foto) şi Braşov.

declin la continental – acțiunile s-au prăbușit, iar patronatul a pierdut 16 miliarde dolari

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

Publică

  1. Da după ce am citit toate comentariile , pot confirma că tot ce scrie mai sus e adevărat , pentru satisfacerea nevoilor, ambițiilor a,mofturilorilor , s.a clanul Butium din fabrica Continental Sibiu își face de cap ,ei se cred la Continental Sibiu pe moșia lor lăsată de cine nu se știe dar ei cred că e a lor , parca modulul 3 e moștenire de la socrii pentru Marcela Butium & apropiații , nasiii, finiiii , vecinii , neamuri de prin Vâlcea și Șeica , mătușii , unchii , cățelușii care latră bine, pupatoriii umili, s.a

  2. Da Robert ai dreptate cu ce spui dar ce putem face dacă așa se lucrează/practica aici la Continental
    In Sibiu ,dacă au ajuns asemenea specimene in anumite locuri , bine zis 2 ani avem liniște.

  3. Ce valoare la continental Sibiu tot e pe cunoștințe, rudenie, o mocirla de exemplu. Un bunic își pune fiica pardon soția pe Marcela ea e baza pe PT

    1. Da am auzit de Marcelita ea face parte din clanul Butium parca , tot ce fac ei e sa distrugă fabrica își pun apropiați pe unde vor ei în fabrica după bunul lor plac , la fel și la logistica tot clanul e stăpân prin oameni care iau plantat și acolo.

  4. Poate sa fie zeci de mii ,de Fabrici in Sibiu
    Daca nu stie sa aprecieze angajatii, nu-i mai intereseaza decat „profitul” si „target-ul” chiar daca oamenii mor in fabrica….sau leșina..
    Am ajuns sa fugim in fabrici..pentru a face target-ul ,, la pauze…din nou fugim …nu mai vreau sa aud de „fabrici din Romania” mie sila… Rușineee

  5. Interesant articolul.
    Citit printre randuri eu am inteles asa.
    Mai este putin si se declara oficial noua criza economica. Este vorba si despre supra productie. Continental are sansa de a traversa recesiunea cu bine si datorita investitilor facute in Romania.
    Atentie! Vor supravietui firmele care pun oamenii si valoarea umana pe primul plan.
    Acesta e cel mai mare aspect al crizei. Lipsa oamenilor bine pregatiti si cu stabilitate in firme.
    Ce se intampla acum in Romania e o tradare a sistemului fata de cetatean. Rezultatul, familii intregi pleaca spre stabilire in vest ( Germania ).
    Continental a inteles sistemul si tine de oameni oferind salarii si de peste 2000 de euro in Romania
    Cifrele din articol nu au prea mare relevanta in contextul dur al crizei de oameni.
    Spor in toate!