Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, anunță că în anul 2019 va investi 180 de milioane de euro în fabricile din România și în centrele de cercetare. cum și la Sibiu compania deține astfel de centre, o mare parte din investiții se vor îndrepta și aici, anunță zf.ro
„Avem în plan dezvoltarea campusurilor pentru centrele de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, Iaşi şi Sibiu, investiţii în creşterea capacităţii de producţie în fabricile de electronice din Timişoara şi Sibiu. Valoarea acestor investiţii depăşeşte 180 de milioane de euro”, au spus reprezentanţii Continental România.
Gigantul german s-a apropiat de un total de 20.000 de angajaţi şi a înregistrat în 2017 o creştere a businessului de cel puţin 15%, depăşind 3 miliarde de euro.
Concernul german a ajuns la 19.700 de angajaţi în România la începutul acestui an după ce compania a recrutat 1.500 de persoane anul trecut pe diferite poziţii, atât în centrele de inginerie, cât şi în unităţile de producţie.
În 2017 compania a angajat 1.500 de persoane, iar anul acesta creşterea a fost de încă circa 1.000 în locuri de muncă precum software şi IT & C, inginerie electrică şi mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producţie.
Continental produce la Timişoara senzori şi unităţi de control pentru BMW Seria 7, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic limuzină din lume, dar şi pentru Porsche Panamera sau chiar celebrul SUV Bentley Bentayga, care ajunge la peste 300.000 de euro.
Scrie cineva si informatii precise precum scaderea actiunilor la bursa si a profitului (business crescut nu inseamna neaparat si profit)???
In Sibiu salarii extrem de mici comparabil cu media pietei, angajati nemultumiti care raman din cauza lipsei de alternative.
Oare şefii din Germania cunosc realitatea din Romania (Sibiu) in care angajatii sunt obligati la zile de concediu fara plata in perioada sarbatorilor, salarii mizere, insuficiente pentru un trai decent, conditii de lucru mizerabile de multe ori si tratament de sclavi? Vorbind cu multi dintre angajatii din plant (fabrica sau tesa), majoritatea sunt extrem de nemultumiti. Managementul local in Sibiu este prost, nepotismul în floare, nu exista dezvoltare profesionala iar banii local sunt cheltuiti pe masinile de zeci mii euro ale „sefilor”.