Legea recursului compensatoriu se va modifica, în urma crimei de la Mediaș

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a transmis că Guvernul va adopta, sătămâna viitoare, o Ordonanță de Urgență pentru modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu.

Potrivit digi24.ro, ministrul Justiţiei s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a-i prezenta rezultatele evaluării consecinţelor legii privind recursul compensatoriu şi posibilele soluţii de urmat.

Legea recursului compensatoriu se va modifica, în urma crimei de la Mediaș

„Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat, marți, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a avut şi miercurea trecută o întâlnire cu Viorica Dăncilă pe tema Legii recursului compensatoriu şi a consecinţelor acesteia, după scandalul generat de crima de la Mediaş, comisă de un recidivist.

După discuţia cu premierul, Tudorel Toader a precizat că Legea recursului compensatoriu a fost promovată de Guvernul tehnocrat, a fost votată şi de parlamentari USR şi PNL, iar preşedintele a promulgat-o fără să o atace la CCR. Toader a precizat că, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă, va face o evaluare a consecinţelor legii, iar luni dimineaţă îi va prezenta şefei Guvernului propuneri legislative şi non-legislative.

„Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene. Adevărul trebuie să fie cunoscut, trebuie să fie scos la suprafaţă pentru a cunoaşte stare de fapt, pentru a cunoaşte, pentru a şti când şi ce măsuri trebuiesc luate pentru îndreptarea lucrurilor, a stării de fapt”, a afirmat Tudorel Toader.

Și președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să facă o evaluare a consecințelor aplicării legii recursului compensatoriu și să ia măsurile care se impun pentru a proteja populația, în urma numeroaselor infracțiuni comise de cei care au ieșit mai devreme din penitenciare, beneficiind de această lege.

Legea recursului compensatoriu a fost votată în 9 mai 2017 de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi pentru, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 împotrivă, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere, față de forma propusă de guvernul tehnocrat.

sursa: digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu