DGASPC Sibiu vine cu precizări despre copiii care se bat la scoală în Orlat

Problemele de la clasa pregătitoare a școlii din Orlat par rezolvate din punctul de vedere al DGASPC Sibiu. Reprezentanții instituției spun că cei doi copii care provin de la Centrul de plasament din Orlat nu sunt chiar cei mai violenți din clasă și comportamentul lor s-a îmbunătățit de când un educator stă cu ei la ore. În plus, instituția transmite că dascălii școlii au fost informați asupra unor aspecte legislative ce țin de drepturile copilului.

Reamintim că la școala din Orlat, la clasa pregătitoare, părinții copiilor se plâng de comportamentul violent și de faptul că doi elevi proveniți de la Centrul de Plasament împiedică în mod constant desfășurarea cursurilor. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII DESPRE CEEA CE SE RECLAMĂ 

DGASPC Sibiu vine cu precizări despre copiii care se bat la scoală în Orlat

”Având în vedere întâlnirea care a avut loc în data de 31.01.2019 între managerii de caz ai copiilor din cadrul Centrului de Plasament Orlat și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Orlat, care a avut drept scop discutarea situației școlare a beneficiarilor din Centrul de Plasament Orlat elevi ai acestei școli, prin prezenta vă informam:
Cadrele didactice au adus la cunoștința managerilor de caz faptul că problemele ridicate de beneficiarii din Centrul de Plasament Orlat în cadrul școlii sunt probleme de comportament în timpul orelor și în pauze, în relația cu învățătorii/profesorii și cu ceilalți elevi, probleme legate de absenteism și legate de modul de efectuare a temelor.
Reprezentanților școlii li s-au adus la cunoștință prevederile Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, art. 52, alin 1:
”Ministerul Educaţiei Naţionale, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, precum şi inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, ca instituţii ale administraţiei publice locale cu atribuţii în domeniul educaţiei, sunt obligate să întreprindă măsuri necesare pentru:
g) prevenirea și combaterea comportamentelor agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a intimidării în școală de către un alt coleg – bullying-ul și a comportamentului agresiv pe internet – cyberbullying-ul.”
Articolul 52, alin. (21) și (22), cu următorul cuprins:
”(21) Copiii, părinții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel administrativ au obligația de a menține un climat pozitiv și incluziv în orice unitate de învățământ, care să permită tuturor copiilor să fie respectați și acceptați.
(22) Conducerea fiecărei unități de învățământ are obligația de a include în regulamentul școlar propriu, măsuri menite să prevină comportamentele agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a bullying-ului și a cyberbullying-ului.”, a transmis Beatrice muntean, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.

La finalul lunii ianuarie a avut loc o întâlnire între părinții elevilor, reprezentanții școlii și managerii de caz ai copiilor din centrul de plasament. AICI GĂSIȚI DETALII DESPRE CE S-A DISCUTAT ȘI CE S-A HOTĂRÂT

Protecția Copilului Sibiu a confirmat că a existat totuși o înțelegere între managerii de caz ai copiilor proveniți din Centrul de Plasament, învățătoare și părinți: ”Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice ale Școlii Orlat s-au stabilit de comun acord următoarele:
– atunci când un elev din centru de plasament are un comportament neadecvat la școală, iar personalul școlii se simte depășit de situație, aceștia vor apela la centru de plasament, care va trimite un educator, astfel încât intervenția comună să determine detensionarea situației;
– de asemenea un educator din centru poate sta cu copilul în oră, atunci când gravitatea situației impune acest lucru;
In urma discuției purtate cu învățătoarea, aceasta susține că minorii au mare nevoie de atenție, dar nu sunt cei mai agresivi și cei mai violenti copii din clasă. Acestia și-au remediat comportamentul de când au venit însoțiti la școală de către educatorii din CP Orlat.”

 

Ultima oră

Comentariul meu