Uniunea Salvaţi România (USR), filiala Sibiu cere în instanţă, ca Primăria Sibiu să anuleze o hotărâre aprobată de consilierii locali, care se referă la un teren de aproape 4.900 de metri pătraţi, fiind vorba de o zonă verde, de agrement.
USR cheamă Primăria Sibiu la Tribunal
Preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert, a anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că filiala pe care o conduce a cerut de marţi, în instanţă, anularea unei hotărâri luate de consilierii municipali sibieni, anul trecut. „USR a cerut ieri în instanţă anularea Hotărârii Consiliului Local (HCL) 224 din 2018, privind aprobarea unui PUZ de pe Calea Cisnădiei. Concret cerem anularea Hătărârii Consiliului Local şi suspendarea efectelor acesteia, pe perioada procesului. Considerăm că este ilegal adoptată această Hotărâre a Consiliului Local, pentru că încalcă propria prevedere a urbanismului general, în care zona respectivă este prevăzută ca spaţiu verde şi de agrement, iar legislaţia naţională interzice schimbarea destinaţiei oricărui spaţiu verde şi de agrement, prin orice mijloc. Deci, HCL-ul ar trebui să fie nul de facto, de aceea am cerut şi anularea lui”, a declarat liderul USR Sibiu. Potrivit acestuia, Primăria Sibiului nu a ţinut cont că este vorba şi de o zonă protejată, cea numită Valea Săpunului. „Pe lângă asta, mai sunt alte două încălcări: albia râului care trece pe acolo, este o zonă protejată şi schimbarea destinaţiei într-un spaţiu comercial, este interzisă tot prin legislaţia naţională. Iar al treilea, pe o speţă din acea zonă, pe o speţă similară, prin care cineva a cerut un nou PUZ în acea zonă, pentru schimbarea destinaţiei unui spaţiu similar, de albia râului, Primăria a refuzat acea cerere, dar pe aceasta a aprobat-o şi a încuviinţat noul PUZ”, a adăugat Echert.
USR Sibiu, despre traficul de pe Calea Cisnădiei: „Nu e normal”
Cei din USR Sibiu cer autorităţilor locale să găsească o soluţie, ca traficul rutier pe Calea Cisnădiei să se desfăşoare mai uşor. USR a cerut în instanţă să vadă şi studiul de trafic care a stat la baza hotărârii Consiliului Local Sibiu şi a constituirii PUZ-ului. „Prin această cerere în instanţă, vrem să vedem şi studiul de trafic care a stat la baza hotărârii Consiliului Local şi a constituirii PUZ-ului, pentru că, din documentaţie reiese că pe acea stradă, pe Calea Cisnădiei, pe partea de Sibiu, care este o stradă cu două benzi, se va face un nou sens giratoriu, până la toate celelalte intersecţii. Practic, un sens giratoriu pe o stradă cu două benzi pe sens, lucru destul de dificil de realizat ca traficul să poată continua în mod normal şi vorbim de traficul de pe Calea Cisnădiei care nu poate fi caracterizat ca şi normal. (…) Aşteptăm chemarea în judecată a tuturor celor care sunt implicaţi”, a menţionat Adrian Echert. Unele surse au declarat pentru oradesibiu.ro, că pe acest spaţiu verde ar exista intenţia să se construiască un centru comercial.