Cu siguranta si tie ti-a trecut macar odata prin cap sa iti deschizi propria afacere. Parca te-ai saturat sa fii angajat si iti doresti sa fii propriul stapan. Idei sunt multe, stii si cum o sa le pui in practica dar cand ai zis “gata, ma apuc de afacere!”, iti dai seama ca lucrurile nu sunt asa de simple. Legislatia din Romania este extrem de stufoasa si ca in orice situatie, si pentru a-ti deschide o firma ai nevoie de acte, avize si aprobari. Mersul la ghisee si cozile sunt deja o obisnuinta, indiferent de ceea ce vrei sa faci. In plus, afli ca pe langa capitalul firmei si alte cheltuieli, iti mai trebuie un sediu social. De fapt, trebuie sa stii ca fara acest element nu poti sa iti deschizi firma, oricat de repede se rezolva cu restul actelor.
Ce faci in acest caz?
Daca esti din Bucuresti, apelezi cu incredere la infiintare-firma.ro si vei obtine un sediu social oferit de o firma avocati.
De ce ai nevoie de asa ceva?
Motivele sunt multe. In primul rand, nu toata lumea dispune de un sediu social. Locatia pentru infiintarea unei firme trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. Nu toti au norocul de a avea propria cladire de birouri sau propriul apartament unde sa isi poata desfasura activitatea. Mai exista si optiunea inchirierii unui sediu, dar poate nu ai inca suficienti bani pentru a face asta. Desigur, in ceva timp, iti va trebui un sediu proprietate sau inchiriat, dar pana atunci poti apela la serviciul de gazduire sediu social.
De ce sa alegi acest lucru?
- Te va costa mult mai putin decat o locatie anume. Timp de 1 an de zile, cat ai voie sa apelezi la acesta metoda, suma platita nu va fi deloc mare si tu vei putea pune bani deoparte din profit pentru a-ti achizitiona sau a inchiria ulterior locatia business-ului tau.
- Nu ai nevoie de acordul vecinilor sau acordul asociatiei de proprietari. Mai ales daca stai la bloc, vecinii sau asociatia trebuie sa isi dea semnatura ca nu au nimic impotriva sa detii o firma in apartamentul respectiv. Asta poate fi o problema, mai ales daca nu toti sunt binevoitori.
- Nu este necesara declaratia de nesuprapunere sediu. Este vorba despre articolul 17, aliniat 4 din Legea 31/1990.
- Esti la inceput de drum si activitatea desfasurata este restransa, iar o locatie anume nu este inca necesara.
- Iti doresti sau esti nevoit sa muti afacerea intr-un alt oras. Daca totul se va face pe fuga este posibil sa nu ai timpul necesar pentru a gasi un sediu. De aceea, serviciul de gazduire sediu social este alegerea ideala.
Trebuie sa stii ca numai firmele de tip SRL pot apela la asemenea servicii si, repet, este vorba despre maxim 1 an de zile.
Astfel nu trebuie sa iti faci griji. Dupa ce iti vei inregistra firma la Registrul Comertului, vei obtine certificatele de functionare si vei avea un sediu social, vei putea sa iti deschizi afacerea la care ai visat. Lasa-i pe expertii de la infiintare-firme.ro sa te ajute si drumul tau spre succes va fi mai simplu.