Merișor Ceranu a fost reținut în data de 11 iunie pentru trafic de influență. A fost dus în arestul IPJ Sibiu, sub supravegherea foștilor colegi. De acolo însă, alături de avocatul său, au încercat să pună la punct un plan care să îl scape pe fostul polițist de arestul preventiv.
Cu câteva zile înainte de expirarea celor 29 de zile de arest preventiv, prin avocatul său, Merișor Ceranu s-a dresat instanței contestând măsura luată împotriva sa, dar și împotriva procurorului care a cerut arestarea sa. Judecătorii de la Tribunalul Sibiu însă au respins aceste cereri, astfel că Merișor Ceranu rămâne în arest cel puțin până când se va pune din nou în discuție cercetarea sa în stare de libertate.
”Respinge excepţia formulată de inculpatul C M prin apărător ales, cu privire la nulitatea sesizării instanţei și decăderea procurorului de a formula cereri privitoare la măsura arestului preventiv luată față de inculpatul C M, potrivit rechizitoriului emis la data de 05.07.2019 în dosar 781/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. I. În baza art. 348 alin.2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin.2,4,6, C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul C M, prin încheierea penală nr. 42/CC din data de 12.06.2019 a Tribunalului Sibiu, pronunţată în dosar penal nr. 1845/85/2019, ( mandat de arestare preventivă nr. 22/UP/12.06.2019), în prezent în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sibiu. În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 şi alin. 6 C.p.p. menţine măsura arestării preventive faţă de inculpatul C M. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.”, se arată în încheierea de ședință a judecătorilor sibieni.
Merișor Ceranu a mai încercat o dată eliberarea din arest preventiv când a contestat decizia la Curtea de Apel Alba. Dar, și judecătorii de acolo au considerat că trebuie să fie cercetat având această măsură luată împotriva lui.