cătina minune - un ajutor de la mătreață la afecțiuni grave sau infertilitate

În timpurile noastre moderne există numeroase afecțiuni contra cărora se poate lupta fie cu ajutorul unor produse specializate fie printr-un trai cât mai chibzuit, începând de la hrană, somn sau exerciții fizice. Mătreața este, poate, cea mai ușoară dintre aceste probleme de sănătate, asupra cărora vom insista. Ea este mai mult o neplăcere cosmetică, una extrem de neplăcută prin senzațiile și efectele declanșate. Cum scapi de mătreață  când aproape jumătate din populația adultă este afectată. Pe piață există multe șampoane și produse anti mătreață, însă ph-ul fiecărei persoane este important de luat în considerare înainte de a cumpăra oricare dintre alternative. 

cătina minune - un ajutor de la mătreață la afecțiuni grave sau infertilitate

Înainte de a cumpăra un șampon, fiecare om afectat de mătreață ar putea încerca și câteva soluții ieftine, simple și eficiente. Una din cauzele principale pentru apariția mătreții este lipsa hidratării scalpului. De aceea, este indicată o hidratare cât mai bună, și în concluzie, un consum de alimente bogate in vitamina E, ulei din semințe de in, pește gras sau ulei de măsline, ceea ce ar putea elimina mătreața pe termen mai lung. Căldura în exces nu face nici ea bine, așa că se vor evita băile fierbinți, la fel, uscătorul sau placa de întins părul. Bicarbonatul de sodiu, lămâia sau soluția de aspirină sunt alte mijloace populare pentru utilizare împotriva mătreții. O soluție ar putea fi însă uleiul de cătină, care conține elementele de care are nevoie părul tău, respectiv vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu și fier.  Să nu uităm de acizii grași esentiali omega-3, omega-6, omega-9 si omega-7, ultimul destul de rar întâlnit fapt pentru care cătina este considerată un remediu minune pentru păr, piele si unghii.

Există și boli  grave precum diabetul, cancerul, bolile de inimă in care  Cătina  poate fi un aliat important, deoarece conține substanțe nutritive și de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Cătina tratează infertilitatea, este un bun adjuvant în tratarea cancerului, ajută la menținerea echilibrului între nivelurile de colesterol bun și colesterol rău, reglează nivelul de zahăr din sânge, stimulează creșterea consumului de sânge din organism, repară pielea și țesuturile, îmbunătățește vederea, calmează inflamațiile stomacului și încetinește procesul de îmbătrânire datorită rolului antioxidant al boabelor de cătină. 

Cătina poate fi consumată în stare naturală, sub formă de boabe sau sub alte forme diverse precum tinctură, pulbere, sirop, ulei, ceai, suc, pastile etc, singură sau în diverse combinații cu prăjituri, înghețată, miere, oțet, sos salsa, jeleu, iaurt sau altele. Cătina are doar câteva contraindicații, pentru persoanele care suferă de colecistită acută, diaree cronică, pancreatită, tensiune arterială mai scăzută, hemoragie sau cele care au fost operate. În plus, trebuie știut faptul că și cătina albă poate provoca bărbaților prostatită adenomatoasă iar femeilor mastopatie fibrochistică.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică