Autostrada Deva - Lugoj inaugurată cu semnele vechi de circulație. Șoferii ies tot în drumul național
Foto: peundemerg.ro

Autostrada Deva- Lugoj a fost dată în folosință săptămâna trecută, dar cea mai mare parte dintre șoferi ies de pe șoseaua de mare viteză înainte de Deva. Și asta pentru că vechile semne de circulație nu au fost înlocuite, așa că ele arată că acolo se termină autostrada, scrie tion.ro

Unii dintre șoferii care veneau duminică, 18 august, dinspre Sibiu spre Deva și mai departe spre Timișoara au reclamat faptul că semnele de pe autostradă îi induc în eroare. Mai precis, deși lotul 4 de autostradă, de 22 de kilometri, a fost deschis miercuri, pe panourile de pe șoseaua de mare viteză niciun semn nu te „invită” să mai rămâi pe autostradă, ci să ieși la Deva (Șoimuș), deși în realitate șoseaua de mare viteză mai continuă până la Ilia – cei 22 de kilometri dați în folosință miercuri.

Autostrada Deva - Lugoj inaugurată cu semnele vechi de circulație. Șoferii ies tot în drumul național

Astfel, mulți șoferi au coborât de pe autostradă la Deva, cei care nu cunoșteau situația, ratând șansa de a merge pe cei 22 de kilometri până la Ilia. Alții au mers la „ghici”, au riscat și au „câștigat”, dar panourile nu le „spuneau” acest lucru…

Miercuri a fost dat în circulație lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, după vizita de marți a lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, pe cei 43 de kilometri de autostradă care puteau fi dați în folosință încă de luni.

Vă reamintim, luni, 12 august, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au poposit pe loturile 3 și 4 de autostradă pentru a recepționa lucrarea și a da drumul traficului pe cei 43 de kilometri – lotul 3 plus lotul 4.

Lotul 4 a ieșit bine la „inspecție”, dar lotul 3 nu a fost recepționat. Consultantul a cerut amânarea recepției, după ce ar fi descoperit disfuncționalități ale lucrărilor efectuate.

Lotul 4, de 22 de kilometri, leagă Şoimuş de Ilia, pe Valea Mureşului, iar lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea.

Pentru lotul 3, unde consultantul a descoperit lucrări neconforme, ministrul Transporturilor a dat termen joia viitoare pentru remedierea disfuncționalităților și a spus că tronsonul va fi dat în circulație până la finalul lunii în curs.

În ceea ce privește lotul 4, acesta a fost dat în circulație mai devreme, miercuri, 14 august, cu mențiunea că bretelele de acces pe lotul 4 aparțin de lotul 3, iar pentru acest lucru CNAIR a preluat prin proces-verbal de predare-primire, temporar, zona de 800 de metri care conține și bretelele de acces, pentru a putea face descărcarea.

Se lucrează încă din noiembrie 2013 pe șantierele de pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva. Lucrările ar fi trebuit terminate în 2016.

Pe lotul 3 lucrează asocierea C Teloxim Con SRL – COMSA SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA, lucrările fiind contractate la o valoare de 579,92 milioane de lei fără TVA, din care 492,93 milioane lei Fonduri de Coeziune, iar diferența a venit din fonduri de la guvern.

La lotul 4 a lucrat asocierea Tehnostrade – Spedition UMB, valoarea contractului fiind de 419,39 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, diferența fiind asigurată din fonduri de la guvern.

Pe A1 mai există o problemă: cei 10 km dintre Holdea și Margina, unde trebuie amenajate tunelurile pentru urși. Lucrările pe acest tronson de autostradă au fost scoase la licitație abia în această vară. Din cauza acestei porțiuni de autostradă lipsă, șoferii trebuie să coboare de pe A1 la Margina și de acolo să circule spre Deva pe vechiul drum național.

CNAIR: Vom verifica din nou semnalizarea și dacă sunt probleme vor fi remediate

Reporterii TION au solicitat reprezentanților CNAIR un punct de vedere cu privire la această situație. Aceștia au transmis că vor verifica din nou toată semnalizarea și dacă sunt probleme acestea vor fi remediate.

Ultima oră

Comentariul meu