Comandantul Jandarmeriei Sibiu recunoaşte că şi aici jandarmii ar acţiona ca la Harghita, dacă ar apărea un urs
FOTO Arhivă

Comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IŞJ) Sibiu, colonelul Costel Dogaru, a spus jurnaliştilor, joi, că nu i se pare normal ca să aibă în dotare o singură armă de tranchilizat urşi, dar să nu aibă tranchilizante. Practic, dacă azi ar apărea un urs rănit la Sibiu, cum a fost la Harghita, jandarmii sibieni l-ar păzi şi s-ar uita la el.

Ce poate face un jandarm din Sibiu azi dacă apare un urs rănit ca la Harghita? „Stă şi îl păzeşte”.

Comandantul Jandarmeriei Sibiu recunoaşte că şi aici jandarmii ar acţiona ca la Harghita, dacă ar apărea un urs

Întrebat joi de jurnalişti ce face un jandarm dacă la Sibiu apare o situaţie cum a fost la Harghita cu ursul, colonelul Cornel Dogaru a spus: „La momentul actual, acum, jandarmul stă şi îl păzeşte. Exact ce au făcut colegii de la Harghita. Avem puşcă, dar nu avem tranchilizant, pentru că se achiziţionează la nivel central.”

Comandantul Jandarmeriei Sibiu: „Nu mi se pare normal”

„Nu mi se pare (normal n.r.). Noi ce a fost de instituţia noastră, am făcut acel curs, inclusiv cu medici de la Grădina Zoologică. S-a făcut atestarea unor trăgători, dintre care, din cei şase trăgători, decât unul corespunde cerinţelor Legii 212, în sensul în care are studii medii în domeniul sanitar veterinar, adică este veterinar. Ceilalţi şase i-am atestat, dar le-am suspendat dreptul de folosinţă al armei, avem o singură armă şi vom rezolva, pentru că nu avem alt personal în unitate cu aceste studii”, a mai spus colonelul Dogaru. Acesta nu ştie cine exact ar putea tranchiliza un urs în judeţul Sibiu, dacă este necesar. Ştie doar că veterinarul de la Zoo Sibiu are puşcă cu tranchilizante. La Harghita, un urs a agonizat 17 ore până a murit, pentru că autorităţile nu l-au tranchilizat, asta în condiţiile în care oficial s-a spus că ursul nu mai avea şanse să trăiască, după ce avea rupte trei picioare, fiind lovit de maşină.

Ultima oră

Comentariul meu