Cum se va rezolva problema presiunii apei în Cartierul Arhitecților

Apă-Canal Sibiu și Primăria Cisnădie au aprobat montarea unui grup de pompare format din patru pompe profesionale. Problema presiunii apei la robinet ar putea fi rezolvată în cel mult o lună.

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, a discutat cu directorul SC Apă – Canal, Vasile Maier, despre montarea unei pompe de apă de mare capacitate care ar pune capăt nemulțumirilor locuitorilor din Cartierul Arhitecților.

Cum se va rezolva problema presiunii apei în Cartierul Arhitecților

„Am fost la domnul Vasile Maier împreună cu investitorul, cu domnul Nicolae Damian Burprich și am discutat cu el despre instalarea acestui grup de pompare de mare capacitate, in valoare de 50.000 de euro. Domnul Maier a fost de acord”, a declarat pentru Ora de Sibiu, primarul Gheorghe Huja.

„Într-o lună se va rezolva problema presiunii apei. Soluții sunt. De exemplu există o conductă principală de 1000 de cm, care vine de la Sadu, trece prin Cisnădie și se oprește la intrarea în Sibiu. Dar lucrurile acestea trebuie discutate și cu d-na primar (n.r. Astrid Fodor, primarul Sibiului)”, a completat primarul orașului Cisnădie.

Cum se va rezolva problema presiunii apei în Cartierul Arhitecților

Cum se va rezolva problema presiunii apei în Cartierul Arhitecților

Administratorul Acvapur Dam SRL, Nicolae Damian Burprich, a confirmat pentru Ora de Sibiu că a obținut avizul necesar de la Apă – Canal și în zilele următoare așteaptă eliberarea autorizației de către Primăria Cisnădie. 

”Suntem în curs de realizare a acestui grup de pompare modern, format din patru pompe profesionale, pe care, dacă vremea ne va permite, îl vom pune în funcțiune în maximum o lună. Este o investiție de aproximativ 50.000 de euro. Totul va funcționa automatizat. Atunci când va scădea presiunea apei sub un anumit nivel, acest grup de pompare va intra în funcțiune”, a explicat Nicolae Damian-Burprich, administratorul Acvapur Dam SRL.

 

Cartierul Arhitecțílor aparține din punct de vedere administrativ-teritorial de orașul Cisnădie. În realitate, acesta este lipit de partea de Sud a Municipiului Sibiu, zona Cireșica, dar se află la o distanță de aproximativ 6 kilometri de centrul Orașului Cisnădie.

Acest cartier se află într-o continuă dezvoltare și se întinde, de o parte și de alta a drumului județean DJ 106C, care leagă orașele Sibiu și Cisnădie, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri.

La aceasta oră, cartierul are aproximativ 5000 de locuitori.

 

Ultima oră

Comentariul meu