investiție de aproape 30 milioane lei în rețeaua de canalizare din șelimbăr

Nu mai puțin de cinci proiecte de investiții care se referă la rețeaua de canalizare a comunei Șelimbăr apar pe lista proiectelor de hotărâri de la ședința de Consiliu Local din luna ianuarie. Investițiile totale se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei.

În patru proiecte se propune montarea de stații de pompare, iar cel mai însemnat din punct de vedere valoric se referă la preluarea apelor pluviale din zona Brana – Seviș.

investiție de aproape 30 milioane lei în rețeaua de canalizare din șelimbăr

La Bungard se preconizează o investiție de 629 mii de lei pentru o stație de pompare SP 2, cu conductă de refulare canalizare. ”În prezent, pe zona respectivă există rețele apă-canal, dar aceasta nu se deversează nicăieri, fiind vidanjate periodic din căminul de capăt. În urma analizei de nevoi, rezultă necesitatea unei stații de pompare SP2 Bungard cu conducta de refulare canalizare”, se arată în raportul de aprobare.

O stație de pompare SP 2 va fi montată și la Veștem, costurile fiind de 559 mii lei, iar explicația este aceeași. În satul aparținător Mohu se intenționează să se construiască două stații de pompare, una de tip SP1, iar alta de tip SP 2. Pentru stația SP 1 de la Mohu, lucrarea ce apare pe lista de investiții din această lună se preconizează a se cheltui 1,084 milioane lei. Stația de pompare SP 2, care va prelua atât satul Mohu, cât și satul Veștem, va costa 535 mii lei.

În plus față de aceste investiții, în aceeași ședință de consiliu local este propusă o investiție de peste 24 milioane de lei, care prevede amenajarea unui canal pluvial colector între strada Pictor Nicolae Brana și Seviș. ”În prezent, zona din comuna Șelimbăr prevăzută între Valea Săpunului, strada Mihai Viteazu și râul Seviș este inundabilă, la ploi, apa stagnează lângă linia de cale ferată și pe câmpurile libere din apropiere, neavând unde se deversa. Valea Săpunului nu face față la ploi de mai lungă durată, intense sau torențiale, astfel că toată zona este în pericol de inundații la orice ploaie serioasă”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică