A început goana după mărțișoare la Sibiu. Pietonala Bălcescu s-a umplut de tarabe, comercianții și-au expus marfa, iar sibienii au profitat de soare și au ieșit din case pentru a le căuta celor dragi mărțișorul perfect.
De la an la an, cele mai căutate mărțișoare sunt cele lucrate manual. Comercianții au înțeles acest aspect, astfel că, și de această dată, sibienilor le sunt prezentate o mulțime de modele unice și speciale. Bineînțeles, nu lipsesc nici mărțișoarele clasice. Găsim pe Bălcescu și modele cu coșar, trifoi cu patru foi sau ghiocel. Prețul mărțișoarelor pornește de la 1 leu însă cei care vor să cumpere unul mai special vor trebui să scoată ceva mai mulți bani din buzunare.
O brățară roșie, potrivită pentru prima lună a primăverii, costă 5 lei, iar broșele se vând cu 15 lei. Avantajul celor din urmă este că pot fi purtate în orice moment al anului. Odată ce trece perioada mărțișorului, ața roșie care le înconjoară poate fi înlăturată și gata: ne alegem cu un accesoriu nou.
În această perioadă, mai găsim la tarabe și brățări din argint, unde prețurile pornesc de la 25 de lei, dar și tot felul de mărțișoare personalizate la 10 lei bucata.
Cu siguranță atracția primăverii este reprezentată de florile din săpun și de florile din foi de porumb. Prețurile sunt mai ridicate față de restul ornamentelor de primăvară, însă comercianții spun că își merită banii, fiindcă sunt deosebite. Prețurile florilor din săpun pornesc de la 75 de lei și ajung la 150 lei, iar ornamentele din foi de porumb așezate în coș costă 100 de lei. Tot aici găsiți și mărțișoare din foi de porumb.
Crucea Roșie Sibiu are, de asemenea, un stand cu mărțișoare hand-made. Prețurile lor pornesc de la 6 lei și ajung la 12 lei. Toate au fost confecționate din materiale reciclabile.
Găsim și flori pe Nicolae Bălcescu. Comercianții vând lalele (cu 5 lei firul) și zambile (la 10 lei) pe toate culorile.