Ce tip de robot de bucătărie este cel mai potrivit pentru tine?

Acum câțiva ani, un robot de bucătărie era un electrocasnic mic care ne ajuta să tăiem, mărunțim și tocăm alimente. Ba chiar se ocupa și cu stoarcerea portocalelor și, cu puțin noroc, se achita și de sarcina unui blender. Dar astăzi aceste mașini au devenit autentici chefi electronici capabili să prepare chiar și un meniu complet singuri. Dar, când vine vorba de cumpărat un robot de bucătărie, ce să alegi?

Ce tip de robot de bucătărie este cel mai potrivit pentru tine?

Există câteva întrebări la care să răspundem înainte de a lua decizia de achiziționare a unui robot de bucătărie. Funcțiile sale nu sunt cele ale unui mixer și nu mereu cel mai scump este cel mai potrivit pentru nevoile noastre. Cum îl vom folosi și cât de frecvent? Logic, răspunsul nu va fi același dacă vorbim de o familie cu mulți membri sau de cineva care locuiește singur. Nu va fi același răspuns dacă avem un buget de 1000 de lei sau de 5000 de lei. Dacă e pentru experimente gastronomice sau pentru aceleași și aceleași rețete, gătie mereu și vrem doar să facem economie de timp.

Robot de bucătărie – oferte (LINK)

Gătitul constă într-un proces alcătuit din două părți: procesarea alimentelor și gătirea lor. Pe durata primei părți, vorbim de tăiat, tocat, ras alimente, în timp ce pe durata celei de-a doua discutăm despre aplicarea căldurii pentru a fierbe, frige sau prăji alimentele.

Majoritatea roboților de bucătărie se achită cu succes de prima parte, dar există modele și care duc cu succes la capăt cea de-a doua. Există și un al treilea tip, care duce la capăt întregul proces.

Cu căldură sau fără căldură?
Prima decizie pe care trebuie să o luăm este dacă robotul de bucătărie dorit trebuie să aibă capacitatea de a găti sau ne mulțumim să prepare alimentele, înainte de gătire. Dacă vrem și să gătească, prețul său crește, evident, dar ar putea însemna oricum o economie pe termen lung. Dacă nu vrem să gătească, prețul scade, dar trebuie să ne asumăm că ne ocupăm separat de cealaltă parte a elaborării mâncării.

Roboții de bucătărie au diferite funcții: toacă, răzuiesc, macină, bat, iar unii chiar frământă. În plus, există și alte electrocasnice, precum multicookerele, care sunt practic tot niște roboți de bucătărie, care gătesc în funcție de ce le programăm să facă. Evident, trebuie să introducem în ele alimentele deja pregătite, pentru că nu au capacitatea de a face asta singure.

Link oferte roboți de bucătărie eMAG

Robotul de bucătărie care poate face toate aceste funcții tradiționale și, în plus, să și gătească, este un procesator de alimente. Este cel mai complet, dintre toate, și îl putem găsi în diferite forme, diferite mărimi și branduri, dar în general e destul de scump. De aceea, e important să ne decidem din timp dacă acest lucru este ceea ce ne dorim sau ne mulțumim cu un robot de bucătărie obișnuit, mai puțin versatil.

Dimensiunile bucătăriei și bugetul sunt primele posibile obstacole atunci când ne dorim un robot de bucătărie cu dimensiuni mari și funcții multiple. În plus, e important și tipul de alimente pe care le preparăm în mod normal. Dacă nu am făcut niciodată produse de patiserie și nici nu plănuim, atunci nu avem nevoie de un robot de bucătărie care să și frământe aluat. Frecvența gătitului este importantă, la rândul ei. Gătim zilnic acasă sau obișnuim să mai și ieșim la masă în oraș sau să comandăm acasă? În al doilea caz, un robot de bucătărie cu toate funcțiile posibile ar fi prea mult.

Dacă ne decidem că ne dorim un procesator de alimente complet trebuie să ținem cont că a cesta este foarte greu, având peste 7 kilograme, este incomod de mutat, de depozitat și de curățat, are o capacitate mare, astfel că, dacă nu ai o familie numeroasă, nu se justifică, iar prețul, evident, este unul pe măsură.

Ultima oră

Comentariul meu