Iranienii se salută cu piciorul, iar francezii cu o privire sugestivă pentru a evita strângerile de mână, de teama coronavirusului, informează digi24.ro.
Italienii au renunţat la sărutul în public şi strângerile de mâini
Italia nu e singura țară unde autoritățile își informează cetățenii asupra uzanțelor sociale în caz de coronavirus. Lipsa unei strângeri de mână considerată altădată o lipsă de respect, e acum binevenită, chiar încurajată pentru a împiedica trasmiterea virusului.
În China oamenii îşi împreunează mâinile
China, epicentrul epidemiei, a amplasat în Beijing, scrie The Guardian, panouri roșii care recomandă ca în loc să-și dea mâna în semn de salut, oamenii să-și împreuneze propriile mâini.
În Iran se poartă salutul cu piciorul
În Iran, o altă țară puteric afectată de răspândirea virusului, salutul cu piciorul a înlocuit salutul cu mâna.
Şi nemţii se tem să îşi mai strângă mâna
Ne mutăm în Europa unde măsurile de precauție au urcat până la cel mai înalt nivel. Ministrul german de Interne a refuzat să-i strângă mâna cancelarului Angela Merkel. În orice alte condiții, am fi considerat că ministrul a fost nepoliticos.
Francezilor li se recomandă doar … o privire sugestivă
Franța, locul unde strângerile de mână sunt înlocuite cu îmbrățișări și săruturi pe obraz chiar și între persoane care abia s-au cunoscut, schimbarea obiceiurilor pare și mai grea. Un consilier de etichetă spune că toate aceste obiceiuri pot fi înlocuite cu o privire sugestivă.
Polonezii sfătuiţi să nu mai bage mâna în apa sfinţită
Și vă mai dau un exemplu, în Polonia, țară profund catolică, enoriașii au fost sfătuiți ca la intrarea și ieșirea din biserică să nu mai bage mâna în apa sfințită, ci să-și facă semnul crucii și atât.