Oodată cu venirea primăverii, s-au întors în țară și berzele de la Dumbrăvioara. Grupul Milvus a pornit cele două camere care transmit live, din cuiburile de pe raza localității din județul Mureș.
Linkurile sunt active și își așteaptă spectatorii.
WEBcam berze 1 – https://milvus.ro/webcams/storkcam1/ (încă gol)
WEBcam berze2 – https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (spectatorii au semnalat prezența a două berze care încep să aranjeze cuibul).
Tot în direct, de data aceasta din oraș, va fi camera dintr-un cuib de vânturel roșu situat în geamul bucătăriei al unui prieten al asociației Milvus din cartierul Dâmbu Pietros din Târgu Mureș.
„Din această primăvara, frumoasele păsări migratoare vor avea un alt tip de cuib! Mult mai maleabil și ușor de instalat. Grupul Milvus s-a dedicat în ultimii ani realizări unor suporturi mai moderne având în vedere că multe dintre cuiburile vechi – de zeci de kilograme – din Transilvania s-au rupt, au căzut sau sunt într-o stare proastă.
Vor beneficia de aceste suporturi localități din Harghita și Mureș, precum Ihod, Filipișu Mic, Sântana de Mureș, Cerghid, Crăciunești etc. Mulțumim celor care iubesc animalele sălbatice și au contribuit prin donații la Swimathon 2019 pentru realizarea cuiburilor. Mai mult, 22 de persoane din cele două județe sunt de anul acesta custozi de berze, adică vor monitoriza cuiburile din imediata apropiere a caselor unde locuiesc și ne vor transmite date despre intermezzo-ul de primăvară – vară al berzelor”, spun reprezentanții Grupului Milvus.
Grupul Milvus inițiază un proiect de știință cetățenească (citizen science) menit să ne aducă informații prețioase despre barza albă. Mai mult, Grupul Milvus pune la dispoziția prietenilor naturii un nou app, gratuit, de determinare a păsărilor din România. Aplicația vă ajută să recunoașteți 175 de păsări, să învățați speciile din țara noastră sau să vă jucați. Mai multe, aici – https://milvus.ro/primul-app-pentru-determinarea-pasarilor-din-romania/ .