STREAMING - Teatrul de Balet Sibiu prezintă spectacolul Lacul lebedelor - Vineri 18,30

Teatrul de Balet continuă vineri seria spectacolelor difuzate online pe pagina de Facebook și pe canalele media Ora de Sibiu cu spectacolul „Lacul lebedelor”, începând cu ora 18.30.

https://youtu.be/nIfwVussxbI

STREAMING - Teatrul de Balet Sibiu prezintă spectacolul Lacul lebedelor - Vineri 18,30

Capodopera lui Ceaikovski – Lacul lebedelor spune povestea iubirii damnate a prințului Siegfried și a tinerei Odette, o poveste care continuă să încânte prin romantismul, dar și prin tragismul său. Într-o noapte, prințul Siegfried iese la vânătoare și sperie un grup de lebede, dar spre uimirea sa una dintre ele se transformă într-o tânără, Odette, care îi spune prințului că ea și însoțitoarele sale au fost blestemate să se preschimbe în frumoasele înaripate de maleficul baron Von Rothbart. Această vrajă cumplită poate fi ruptă doar de cineva care nu a mai iubit niciodată și care trebuie să îi facă un jurământ de dragoste eternă promițându-i că se va căsători cu ea. Prințul își declară dragostea față de Odette și promite să-i fie fidel pentru totdeauna, vraja fiind, astfel, ruptă.

Cu ocazia unei recepții grandioase la palat, Siegfried trebuie să își aleagă mireasa, însă nu își poate lua gândul de la tânăra de care s-a îndrăgostit. La un moment dat își face apariția și Odette cu care prințul dansează și pe care o cere de soție. Ceea ce el nu știe, însă, este că tânăra respectivă nu este Odette, femeia misterioasă fiind fiica baronului von Rothbart, Odile. Odette este martorul întregii scene. Când prințul realizează greșeala făcută, este prea târziu.

Siegfried o urmărește pe Odette până la lac și o roagă să îl ierte. Ea îl iartă, dar nimic nu poate schimba faptul că el și-a încălcat jurământul. În final ei decid să moară împreună aruncându-se în lac.

Lacul lebedelor este un balet compus de Pyotr Ilici Ceaikovski în perioada 1875-1876, iar coregrafia producției originale a fost semnată de Julius Reisinger, fiind pusă în scenă, în premieră, de Baletul Bolshoi din Moscova, la 4 martie 1877. Deși a fost prezentată de-a lungul timpului în diferite versiuni, majoritatea companiilor de balet își bazează scenariile atât coregrafic, cât și muzical pe varianta din 1895 a lui Marius Petipa și Lev Ivanov, prezentată pentru prima oară la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, în 15 ianuarie 1895.

Ultima oră

Comentariul meu