Aproape 4000 de elevi din județul Sibiu nu pot participa la lecții online. Motivele diferă, unii nu au tehnologia necesară, în timp ce alții nici măcar nu au acces la Internet.
„3800 – 3900 de elevi din județ nu prea au acces la predare online pentru că, acasă la ei, nu au fie tehnologiile necesare, fie Internet. Este pacat că nu se poate ajunge la toți copiii dar încercăm pe cât se poate, să facem lucruri care să mărească audiența în rândul copiilor. Avem deja companii care și-au exprimat interesul în a dona echipamente second hand pentru copiii care au nevoie de ele”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Alexandru Dumbravă, inspector școlar general la IȘJ Sibiu.
Inspectoratul Școlar Județean a depus un proiect prin care 100 de copii din 13 școli din județ ar putea primi tablete prin Inițiativa Central Europeană.
Există deja o serie de platforme și programe cu care se lucrează deja în județul Sibiu. Printre acestea se numără atelierul pentru utilizarea platformelor de învățare la distanță al Casei Corpului Didactic , platforma Școala pe Net, platforma Google Classroom, Biblioteca Mondială Digitală pe Internet, deschisă de UNESCO și mai multe webinarii gratuite.
Pe 19 martie, Ministerul Educației a demarat prin intermediul proiectului CRED , programe de instruire online dedicate profesorilor. Obiectivul acestora este de a sprijini cadrele didactice în vederea utilizării eficiente a instrumentelor și aplicațiilor educaționale utile activității instructiv-educative de la distanță. Astfel, au fost organizate lecții de utilizare Google Meet, lecții de utilizare Zoom, Livresq și Google Classroom.