video foto școală obligatorie pe internet - cum învață elevii sibieni în clasele virtuale

Închiderea școlilor a mutat integral lecțiile în mediul online, ca urmare a măsurilor luate de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. De miercuri, profesorii au reluat legătura cu elevii lor prin intermediul unor aplicații online sau pe rețelele de socializare.

Pregătirea elevilor se face online

Odată cu închiderea școlilor, profesorii trebuie să continue online pregătirea elevilor. Aceștia au creat clase virtuale în care predau materia, fac recapitulări și consolidează cunoștințele deja acumulate. Doi profesori ne-au explicat modul în care desfășoară aceste cursuri online, ce aplicații folosesc și cum au primit elevii, mai mici sau mai mari, ideea de a lucra cu profesorul în fața telefonului sau a laptop-ului.

video foto școală obligatorie pe internet - cum învață elevii sibieni în clasele virtuale

Elevilor le place noul mod de predare

Marian C. este învățător și le predă online elevilor săi de clasa a III-a. Aceștia sunt obișnuiți cu tehnologia încă din clasa I, astfel că acum le este ușor să participe la orele de pe net.

”Acum, mai nou, folosim aplicația pentru programul școlar zi de zi. Este ca și cum am fi în clasă, numai că nu suntem acolo. Discutăm, văd ce fac eu pe calculator și își pot nota pe caiet. În paralel cu Google Meet, folosim Google Classroom unde, în timpul sesiunii video, copiii au fișe de muncă independentă sau materiale ajutătoare, inclusiv în format video. De asemenea, pot să pun acolo chestionare, teste de evaluare și ei primesc feedback imediat de la mine”, spune Marian C.

Învățătorul spune că, din punctul său de vedere, poate să desfășoare cursurile așa încă o lună, mai ales că elevilor le place acest mod de învățare:

”Îi las în pauze să socializeze între ei, să spună glume… Eram curios ce atitudine vor avea, dar percutează foarte frumos la idee. Unii stau în pat, abia s-au trezit, unii în pijamale, nu au absolut nicio problemă, sunt în largul lor. Ei sunt digitali nativi. Asta nu înseamnă că ei nu știu să citească, să analizeze un text, că nu au gândire critică, analitică. Toate se formează îmbinând aceste lucruri. Ideea este că sala de clasă poate să existe și altfel. Din păcate, a fost nevoie de o astfel de situație ca să descopere specialiștii în educație că este o idee viabilă și, îmbinată cu ceea ce se face la clasă, poate să ducă la lucruri extraordinare”, precizează Marian C.

Învățătorul ține să atragă atenția că învățarea online nu necesită foarte multe resurse, așa cum cred unii: ”Toți copiii au telefoane smart sau tabletă, majoritatea au conexiune la internet, iar tu, în calitate de cadru didactic, ai nevoie de laptop și de conexiune la internet. În rest, înseamnă pasiune și dăruire pentru profesie.”

Lecțiile sunt interactive și vesele

Învățătoarea Georgiana M. a avut, joi, prima întâlnire virtuală cu elevii săi de clasa a II-a, pe platforma Zoom.

„Dragii mei, vom continua școala tot de acasă, cu ajutorul părinților voștri, până vom putea merge din nou la școală. Cântecelul de ieri vi-l amintiți, cel cu Iepurașul Țup? „, așa a început prima lecție online la clasa a doua.

”Copiii au fost foarte bucuroși că ne-am văzut. Am făcut puțină recapitulare. Am ales să nu predau pentru a nu-i dezavantaja pe cei care, din diverse motive, nu au intrat în direct cu noi. Lucrez exact conținutul predat până acum la oră”, a povestit învățătoarea, care predă la o școală din Sibiu.

Copiii s-au alăturat cu bucurie lecției virtuale, dar au mărturisit că abia așteaptă să meargă la școală și să revină la activitățile pe care le făceau înainte de criza sanitară.

play-sharp-fill

Ultima oră

Comentariul meu

Publică