Grupul de lucru pentru Mărginimea Sibiului, întâlnire online - S-a discutat despre ecoturism în contextul pandemiei

Grupul tehnic de lucru pentru Mărginimea Sibiului a avut, marți, a doua întâlnire, organizată în cadrul proiectului „Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil”, proiect finanțat prin programul INTERREG EUROPE 2014-2020. Întâlnirea a fost organizată de Primăria Rășinari și ADR Centru în calitate de parteneri ai proiectului.

Datorită contextului actual generat de pandemia de coronavirus, întâlnirea participanților a avut loc online. Din grupul tehnic de lucru fac parte reprezentanți ai primăriilor din Mărginime, reprezentanți ai Universității Lucian Blaga Sibiu, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Turism, reprezentanți ai ocoalelor silvice, reprezentanți ai ONG-urilor și alții.

Grupul de lucru pentru Mărginimea Sibiului, întâlnire online - S-a discutat despre ecoturism în contextul pandemiei

„Discuțiile din cadrul intâlnirii au fost concentrate pe tema ecoturismului, astfel s-a realizat o analiza SWOT a Mărginimii Sibiului. Au fost analizate punctele tari și punctele slabe în domeniul ecoturismului, precum și oportunitățile pentru ecoturism în Mărginimea Sibiului. De asemenea, au fost evidențiate exemple de bună practică din Mărginimea Sibiului din domeniul ecoturismului, precum: Picnic în Cindrel, Festivalul Brânzei și al Țuicii, My Transylvania – Brunch, Povestea lânii, Ziua Vărzarului, Festivalul Bujorul de Munte și altele. Discuțiile sunt importante și în contextul în care în anul 2021 Sibiul devine Capitala Europeană a Drumeției, iar prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Sibiul și-a propus sa devină o destinație verde până în anul 2030”, spune Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.

Totodată, discuțiile s-au concentrat pe identificarea de soluții, sugestii și noi abordări în domeniul ecoturismului în contextul actual generat de pandemia de COVID-19.

Proiectul a fost lansat oficial pe 1 august 2019 în Portalegre, Portugalia, ocazie cu care a fost semnat și acordul de parteneriat. Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătăţirea instrumentelor politice regionale şi locale care abordează dezvoltarea turismului montan, ca alternativă de dezvoltare economică, beneficiind de modele de bună practică oferite de partenerii europeni ai proiectului: Regiunea Alte Alentejo din Portugalia, Regiunea Teruel din Spania, Euroregiunea Plevna-Olt din Bulgaria, Districtul Derry Strabane din Irlanda de Nord, Marea Britanie, Regiunea Zasavje din Slovenia, ARD Centru și Primăria Rășinari, România. Prima întâlnire a grupului tehnic de lucru a avut loc în data de 25 octombrie 2019 la Rășinari.

Mai multe detalii pe pagina web a proiectului https://www.interregeurope.eu/ramsat/

Ultima oră

Comentariul meu