foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale
foto: arhivă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu rămâne „spital COVID” și după intrarea în starea de alertă. Conducerea spitalului spune că numai un nou ordin de guvern ar putea schimba lucrurile.

„La noi nu s-a schimbat nimic odată cu intrarea în starea de alertă. Sperăm trendul acesta de a scădea numărul de cazuri să se mențină, noi nu am schimbat nimic. UPU funcționează în mod obișnuit. Avem stocuri de echipamente, existe medicamente în rezervă, circuite funcționale în tot spitalul, probleme deosebite în spital nu avem în momntul de față. Cea mai mare parte a spitalului este în continuare zonă roșie, avem cladirea spitalului nou și Oncologia care sunt zone verzi și așa va rămâne, până se va schimba ordinul potrivit caruia spitalulul județean nu va mai fi spital COVID”, spune dr. Florin Grosu, directorul medical al Spitalului Județean Sibiu.

foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale

foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale foto județeanul rămâne "spital covid" - e "zonă roșie" în cea mai mare parte a unității medicale

Consiliul Județean Sibiu împreună cu managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a implementat o serie de măsuri pentru gestionarea la capacitate maximă a crizei cauzate de coronavirus. Măsurile au vizat achiziția de echipamente pentru testare, pentru extinderea ATI, achiziție de materiale de protecție, dar și organizarea personalului, a unor circuite speciale, toate menite să mențină sănătatea pacienților și a personalului medical.

Printre măsurile dispuse s-au mai numărat reorganizarea  personalului în două ture, cu rotație la o săptămână, fiind creată și o tură de rezervă pentru situațiile extreme, crearea unor circuite speciale destinate exclusiv potențialilor pacienți cu COVID -19, astfel încât să nu se intersecteze nici personalul și nici pacienții și reducerea activității spitalului cu 60%, pe secțiile care nu necesită intervenții de urgență.

De asemenea, s-au făcut angajări noi la secțiile Boli infecțioase și UPU.

S-au cumpărat două aparate de testare rapidă, unul din fondurile Spitalului Județean și celălalt din fondurile donate către Fundația Comunitară, s-au cumpărat medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecție (măști, combinezoane).

Ultima oră

Comentariul meu

Publică