109 elevi au început cursurile în 4 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu.
Pe lângă clasa a XI-a Continental, specializarea „Electromecanică”, formată din 29 de elevi, și clasele a X-a Continental, specializările „Electronică și Automatizări” și „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare, o nouă clasă a IX-a, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi, își începe activitatea. Decizia deschiderii unei noi clase a venit în urma succesului anilor anteriori, cu 3 clase Continental la Liceul Tehnologic „Independența”.
Interesul pentru clasele Continental a crescut de la an la an. În 2020, pentru clasa Continental, specializarea „Electromecanică”, numărul aplicanților a fost dublu față de numărul locurilor disponibile. Pentru cele 30 de locuri în cea de-a 4-a clasă de învățământ dual, au aplicat 59 de elevi. Cei nerepartizați în clasa Continental au fost redistribuți celorlalte clase în sistem de învățământ dual de la Colegiul Tehnic „Independența”.
Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental, vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.
De asemenea, ei vor beneficia și de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei – 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Tehnologic “Independența”, masă gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.
Practica în cadrul locației Continental Sibiu se va desfășura în noul Technical Training Center, format din 3 săli complet renovate. Sala dedicată sistemului de învățământ dual a fost special concepută pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni). Elevii celor 4 clase Continental își vor desfășura orele de practică (de la 5 săptămâni – clasa a IX-a, până la 18 săptămâni – clasele a X-a și a XI-a), atât în sala dedicată școlii duale (clase teoretice și laboratoare), cât și în zona de producție și sala IPC.
„Ce face clasele Continental cu adevărat atractive pentru elevi este că acestea le oferă oportunitatea de a face practică în interiorul companiei și de a învăța lucruri esențiale despre tehnologiile dezvoltate în industria automotive. Pe lângă orele de practică desfășurate în zona de Producție, elevii școlii duale beneficiază și de workshop-uri și cursuri interactive în cadrul Continental Sibiu. Faptul că numărul aplicanților pentru noua clasă Continental de la Liceul Tehnologic „Independența” a fost dublu față de locurile disponibile, ne confirmă că am luat decizia corectă continuând acest proiect cu impact pozitiv în comunitate, contribuind la dezvoltarea forței de muncă.”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro și are în prezent peste 232.000 de angajați în 59 de țări și piețe.