Vineri, 18 septembrie, a însemnat o zi remarcabilă pentru locuitorii din județul Sibiu. S-a semnat Parteneriatul de Implementare – încheiat între Consiliul Județean Sibiu și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. – pentru realizarea obiectivului de investiții – Varianta Ocolitoare Sibiu Sud.
La conferința de presă, organizată în acest sens, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, au participat și Raluca Turcan – vicepremierul României, Lucian Bode – ministrul Transporturilor, precum și Mariana Ioniță – director general CNAIR.
„Astăzi, după 10 luni de guvernare, putem spune că infrastructura de transport a primit ceea ce merita, ceea de ce avea nevoie. Am deschis noi șantiere și suntem pregătiți să semnăm noi contracte pentru a începe atât pe componenta de autostrăzi , cât și pe componenta de transport feroviar, și celelate mijloace de transport.”, spune Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Etapele de lucru pentru această investiție au fost demarate de Consiliul Județean Sibiu încă de la începutul anului 2019, primul pas fiind realizarea si aprobarea Studiului de prefezabilitate, în cadrul căruia s-au propus mai multe trasee ale Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Două dintre aceste trasee se vor studia amănunțit în cadrul studiului de fezabilitate, unde se va arăta care este cel mai optim:
- Traseu 1 : propune trece pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 22,5 km. Valoare 1.369.620 lei
- Traseu 2: este propus de asociația Animal Life, subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan. Lungime cca 20,2km. Valoare 717.669 lei