soluții pentru cozile de la județeanul din sibiu - suplimentarea personalului și amenajarea unei săli de așteptare

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că, în urma unor discuții purtate cu medicul urgentist Voichița Halmaghi, s-au găsit soluții în ceea ce privește cozile formate zilnic în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu. 

Personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) va fi suplimentat și se va amenaja o sală de așteptare pentru pacienți. „În ceea ce privește situația de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condițiile în care personalul de acolo își desfășoară activitatea sunt dificile. Doamna doctor Halmaghi mi-a relatat astăzi în detaliu cum se lucrează în UPU Sibiu, iar personal voi face tot ce ține de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de dânsa. Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum și extinderea zonei unde sunt pacienții suspecți de infecție COVID-19. Mâine dimineață vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU și vă anunțăm de îndată ce știm exact în cât timp aceasta va fi gata”, a precizat prefectul Mircea Crețu.

soluții pentru cozile de la județeanul din sibiu - suplimentarea personalului și amenajarea unei săli de așteptare

Discuțiile despre situațiile apărute la UPU, dar și soluțiile găsite vin în urma intervenției medicului urgentist, Voichița Halmaghi, în ședința CJSU de luni. 

Apel către medicii de familie

Prefectul face un apel către cetățeni și către medicii de familie, care pot deveni un sprijin real. „De asemenea, în baza prevederilor OUG nr.180/2020 medicii de familie sper să devină un real sprijin. Ordonanța 180 pentru modificarea și completarea Legii nr.136/2020, ne spune că până la confirmarea infecției cu Covid -19, persoanele care prezintă semne și simptome specifice definiției de caz, precum și cele care, după confirmarea diagnosticului cu Covid -19 prin investigații paraclinice specifice nu prezintă semne și simptome sugestive sau prezintă simptome care nu necesită izolarea într-o unitate sanitară, se izolează la domiciliu sau la o altă locație aleasă de acestea pentru o perioadă care să nu depășească perioada de contagiozitate specifică.

Persoanele care se găsesc în aceste situații informează medicul de familie despre ipoteza în care se află, inclusiv cu privire la locul la care au decis să se izoleze sau s-a instituit izolarea. Medicul de familie are obligația luării în evidență și monitorizării stării de sănătate a persoanelor respective și transmite DSP fișa de monitorizare a persoanei respective. În situația în care persoana refuză măsura izolării sau dacă încalcă această măsură, medicul de familie sau organele de control informează DSP care poate, prin decizie confirma sau infirma măsura izolării”, a mai spus prefectul.

Și Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu consideră că nu s-ar mai forma cozi la spital, iar pacienții n-ar mai fi nevoiți să aștepte ore în șir pentru a fi consultați, dacă aceștia ar apela, mai întâi, la medicul de familie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică