
Alege abonamentul care ți se potrivește și citește fără întreruperi!
Abonament lunar
Acces nelimitat la știri fără reclame. Abonează-te pentru doar 5 lei/lună
- Acces nelimitat fără reclame
- Primești știrile pe mail
- Susții jurnalismul local
Abonament anual
Acces fără reclame + 2 luni gratuite. Doar 50 lei/an
- Acces fără reclame cu 2 luni gratis
- Primești știrile pe mail
- Susții jurnalismul local
Fondatorul Elrond, al doilea unicorn românesc: Ce a făcut internetul pentru comunicare, același lucru îl face blockchainul pentru sistemul financiar
Elrond e-Gold, o monedă virtuală lansată la Sibiu a transformat compania care a creat-o în cel de-al doilea unicorn românesc, adică o firmă privată care valorează peste un miliard de dolari, scrie G4media.
Pe piață există deja 17 milioane de criptomonede Elrond care valorează acum aproape 85 de dolari pe unitate ceea ce înseamnă o capitalizare de peste 1,4 miliarde de dolari, a explicat pentru G4media.ro Beniamin Mincu, unul dintre cei doi frați din Tălmaciu, Sibiu, care alături de Lucian Todea, și alți tineri IT-iși, au creat Elrond.

Compania din Sibiu a creat şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Folosește tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. În plus, Elrond a lansat aplicația Maiar, asemănătoare Revolut, unde împătimiții pot tranzacționa criptomonede.
E doar începutul, crede Beniamnin Mincu. „În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor„.
Tinerii cred că aşa cum am trecut de la telefonul clasic la smartpone şi de la cărţi tipărite pe hârtie la ebooks, tot aşa vom ajunge să folosim şi banii digitali.
“La fel ca şi acum când deschizi o tabletă, noi nu ştim ce tehnologie e în spate, cum se încarcă un site, cum se trimite un mail, care sunt protocoalele, la fel şi blockchain-ul va ajunge să fie folosit în multe domenii şi nici măcar să nu ştim acest lucru”, a declarat pentru Știrile ProTv și Lucian Todea, co-fondator Elrond.
„Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”, a declarat Beniamin Mincu, fondator Elrond pentru G4media.ro.

Mincu s-a întâlnit recent cu Francis Suarez, primarul orașului Miami, care este un mare susținător al tehnologiei și își dorește să transforme metropola într-un al doilea Silicon Valley.
Elrond a devenit al doilea unicorn românesc, după UiPath. Acesta din urmă, un startup din domeniul automatizării, a depăşit pragul de un miliard de dolari în 2018, iar acum a ajuns pe locul 5 la nivel mondial, cu o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.
Ultima oră
- Paradă cu sute de motocicliști la Sibiu. Când are loc și care e traseul miercuri, 26 martie, 2025
- Tragedie la Mediaș. Femeie găsită moartă în râul Târnava Mare marți, 25 martie, 2025
- CSU Sibiu 2, victorie acasă cu CS Vâlcea marți, 25 martie, 2025
- S-a stabilit cât lipsește Selimovic de la FC Hermannstadt (video) marți, 25 martie, 2025
- Ministerul Educației a anunțat când se ține sesiunea specială a Bacalaureatului în 2025 marți, 25 martie, 2025