Începe perioada de depunere a proiectelor pentru ”Agendele” Consiliului Județean - Finanțările sunt nerambursabile

Începând de vineri, 16 aprilie 2021, Consiliul Județean Sibiu a deschis sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret, în urma aprobării ghidurilor de finanțare. Acestea pot fi consultate pe site-ul CJ Sibiu, la rubrica Acțiunile noastre – https://www.cjsibiu.ro/

Cei interesați pot depune proiecte la sediul instituției, pe strada General Ghe. Magheru, nr.14, respectiv la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat la parter, de luni până vineri:
• Între 16.04 – 17.05.2021, ora 16, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret
• Între 19.04 – 7.05.2021, ora 13.30, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private
Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.575.000 lei, cu 23 % mai mult decât în anul 2020, când au fost alocate 2 milioane lei.

Începe perioada de depunere a proiectelor pentru ”Agendele” Consiliului Județean - Finanțările sunt nerambursabile

În anul 2021, agendele județului sunt bugetate cu următoarele sume:
• 1.300.000 lei – Agenda Culturală și dezvoltare a comunității
• 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public)
• 150.000 – Agenda Educațională
• 250.000 – Agenda de și pentru Tineret

Începe perioada de depunere a proiectelor pentru ”Agendele” Consiliului Județean - Finanțările sunt nerambursabile

Având în vedere că anul acesta și anul viitor sunt declarați Anii Drumeției, Consiliul Județean Sibiu susține și promovează proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu.

Pentru prima dată, Consiliul Județean Sibiu va finanța în cadrul Agendei educaționale proiecte derulate de către unitățile de învățământ din mediul rural și orașele mici, pentru ca elevii din aceste zone să beneficieze de activități extrașcolare care promovează drumeția și viața activă în natură. De asemenea, sunt încurajate proiectele care aduc împreună elevii din satele și orașele județului pentru a spori egalitate de șanse.
Și în acest an, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate.

Ultima oră

Comentariul meu