Un sobor de preoți a oficiat în duminica Paștelui slujba cunoscută sub numele de A doua Înviere. ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a spus că a început săptămâna Luminată, o săptămână la fel de plină de încărcătură spirituală la fel ca cea care a trecut.
Slujba Vecerniei din Duminica Învierii, numită şi „A doua Înviere” a fost oficiată la Catedrala mitropolitană din Sibiu de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În soborul slujitor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda, prodecanul instituţiei, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, protosinghelul Emilian Man, cadre didactice de la facultatea menţionată şi slujitori ai locaşului de cult, conform www.mitropolia-ardealului.ro
În cadrul slujbei religioase a fost citită Evanghelia în mai multe limbi, semn al universalităţii mesajului evanghelic şi al unităţii în Hristos, Cel Înviat.
După slujba Vecerniei, soborul şi credincioşii au înconjurat locaşul de cult amintind de „Procesiunea Învierii” care se făcea înainte de pandemie prin centrul cetăţii Sibiului, spre a vesti tuturor marea minune a Învierii Domnului.
„Am intrat în Săptămâna Luminată. Dacă o săptămână întreagă am urcat cu Mântuitorul Iisus pe Dealul Golgotei, iată acum, începând de astăzi şi până duminica viitoare, suntem martori ai tuturor dovezilor privind veridicitatea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Evanghelia de astăzi se întrerupe la condiţia pusă de Apostolul Toma de a crede că Mântuitorul a înviat, atunci când El S-a arătat ucenicilor şi Toma nu era prezent. Duminica viitoare este numită Duminica lui Toma, când Mântuitorul S-a arătat din nou ucenicilor şi era prezent şi Toma, care a fost chemat să aducă o mărturie în plus pentru a întări pentru noi credinţa în Învierea. (…) În această săptămână vor mai fi şi alte arătări ale lui Iisus Hristos Cel Înviat, cea mai importantă fiind cea către Luca şi Cleopa, când Mântuitorul Hristos a săvârşit euharistia ca la Cina cea de Taină, ucenicilor li s-au deschis ochii şi L-au cunoscut, iar El s-a făcut nevăzut”, a spus ierarhul la final.