au început lucrările la prima stație de cng din sibiu - fix lângă viitoarea benzinărie socar

După ce în 2018 s-a vorbit pentru prima dată la Sibiu despre o stație de încărcare cu CNG (gaz natural comprimat), abia acum au început lucrările. Stația va deveni funcțională în luna august pentru oricine are o mașină care funcționează cu un astfel de combustibil. În paralel Primăria Sibiu va avea propria stație CNG pentru cele 40 de autobuze care vor circula în Sibiu.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE PROIECTUL PRIMEI STAȚII CNG DIN SIBIU 

au început lucrările la prima stație de cng din sibiu - fix lângă viitoarea benzinărie socar

Proiectul unei stații CNG la Sibiu a intrat în discuție încă din 2018, atunci când Primăria a făcut un studiu de oportunitate pentru înființarea uneia, după ce SC Denison Energy ceruse concesionarea unui teren pentru a construi o stație de alimentare. Firma, parte a grupului Antares, pornea atunci un proiect prin care dorea să dezvolte o rețea de stații CNG în România. ”Construim aceste stații prin fonduri UE. Cerința a fost ca acestea să fie dezvoltate de-a lungul culoarelor paneuropene. Astfel, am ales locațiile din România să fie lângă aceste culoare, în imediata apropiere a orașelor sau chiar în orașe, pentru a putea asigura autonomie celui care e în tranzit de la Arad până la Constanța. Așa a intrat și Sibiul pe hartă”, spune Dumitru Becșenescu, director general al SC Denison Energy.

au început lucrările la prima stație de cng din sibiu - fix lângă viitoarea benzinărie socar
Proiectul viitoarei stații CNG

Lucrările au început abia acum, pe terenul de pe Alba Iulia, concesionat pe o perioadă de 49 de ani. Terenul se află vis-a-vis de Aeroport, pe Șoseaua Alba Iulia.

”În ceea ce privește terenul, concesionarea respectivei suprafețe prin licitație publică a fost aprobată de Consiliul Local prin HCL 336/2018, pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii concesiunii cu o perioadă cel mult egală cu jumătate din durata iniţială a concesiuni. Prețul de pornire la licitație a fost de 155.750 euro, pentru întreg imobilul-teren, adică 81,29 euro/mp, cu o redevență minimă de 6.230 euro/an, preț stabilit conform Raportului de evaluare nr. 80/11.09.2018 întocmit de S.C. CMB Smart Eval S.R.L. În urma licitației publice s-a stabilit prețul concesiunii la 160.000 de Euro, sumă ce va fi achitată de beneficiar în termen de 25 ani, revenind o redevenţă anuală de 29.805, 44 lei”, a explicat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică