Nu toată lumea se bucură de construcția autostrăzii Sibiu- Făgăraș. Locuitorii din zona Tălmaciu- Boița sunt îngrijorați de impactul asupra terenului și apei, de poluarea aerului dar și de faptul că șoferii care vor merge pe autostradă vor consuma mai mult combustibil. Pentru fiecare ”îngrijorare” în parte, reprezentanții proiectantului au avut un răspuns.
Consultarea publică a Raportului privind impactul asupra mediului a autostrăzii Sibiu- Făgăraș le-a dat ocazia celor care cred că impactul asupra mediului nu va fi unul benefic să își spună nemulțumirile.
Faptul că nodul rutier de la Boița este amplasat lână localitate îi îngrijorează pe cei de acolo, pentru că spun ei, nivelul de poluare va crește semnificativ. Reprezentanții proiectului le-au răspuns însă că panourile fonoabsorbante care vor fi instalate vor reduce nivelul de zgomot, iar echipamentele de epurare vor curăța apele din zonă.
Un alt locuitor spune că sănătatea populației va fi grav afectată, pentru că Boița va fi înconjurată de șosele- DN7 și acum autostrada. Reprezentanții proiectului spun că dimpotrivă, aerul va fi mai curat în localitate, pentru că tot traficul care acum trece pe acolo se va muta pe autostradă, iar traficul din Boița va fi unul local.
Calculele unui alt sibian arată că pe autostradă distanța dintre Sibiu și Brașov se va lungi cu 8 kilometri, ceea ce înseamnă un consum în plus de 1 litru pentru o mașină, ceea ce duce implicit la creșterea poluării. I s-a răspuns că această variantă de traseu este cea optimă cu privire la impactul asupra populației și ecosistemului. Dacă s-ar fi ales varianta de traseu între Bradu și Veștem ar fi însemnat defrișarea a aproape 22 de hectare de pădure.
sa stea acasa !amaritii !