sute de sibience terorizate și agresate de bărbați în primele trei luni din 2021
FOTO: arhivă

Sute de sibience s-au văzut nevoite să ceară ajutorul poliției după ce au devenit victimele bărbaților care ar fi trebuit să le protejeze. Doar în primele trei luni ale anului 2021, polițiștii au avut 223 de intervenții la cazurile de violență domestică.

În primele trei luni ale anului 2021, a plouat cu ordine de protecție în județul Sibiu. Toate acestea au fost emise după ce mai multe femei au ajuns victimele violenței domestice. Este vorba despre un număr de 223 de persoane de sex feminin care au cerut ajutorul polițiștilor când nu s-au mai putut înțelege cu agresorul.

sute de sibience terorizate și agresate de bărbați în primele trei luni din 2021

„La nivelul IPJ Sibiu, în trimestrul I al anului 2021 au fost efectuate 223 de intervenții la cazurile de violență domestică, dintre acestea 198 fiind semnalate prin SNUAU 112 Și 25 prin alte modalități de sesizare. În urma completării formularului de risc de către polițiști, au fost identificate 63 de cazuri cu risc iminent, fiind emise 52 de ordine de protecție provizoriu, iar în 11 cazuri victima refuzat trimiterea acestuia. Conform situației statistice, au fost 158 de situații fără risc iminent și două situații în care nu s-a completat formularul de evaluare a riscului (este vorba de două cazuri sesizate pe raza Secției de poliție Rurală Nr.5 Axente Sever, cazuri în care cele sesizate nu s-au confirmat)”, se arată într-un raport al IPJ Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Dramele sibiencelor terorizate – Mărturii cutremurătoare – „A intrat noaptea peste mine în casă cu cuțitul în mână”

În primul trimestru al anului, polițiștii au emis 52 de ordine de protecție provizorii, dintre care 33 în orașele din județ, iar 19 în sate. Numărul acestor oridne nu este foarte diferit de cel de anul trecut, când au fost emise 53 de ordine provizorii pe numele a 52 de agresori – toți majori și de sex masculin.

În ceea ce privește ordinele de protecție emise de instanțele de judecată, acestea sunt 57 la număr, iar 27 dintre ele provin din ordine de protecție provizorii. Cele mai multe au fost emise la solicitarea victimelor, și anume 40, iar 17 dintre ele la solicitarea procurorului. În anul 2020, situația a fost asemănătoare, pe atunci s-au emis 56 de ordine de protecție.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. A gasit pe altcineva care sa le incalzeasca… de aceea pun ordin de protectie. Ar trebui aceste „stimabile” „doamne” sa fie mai familiste sa nu se mai pozeze in chilotei si alte chestii pe net. si barbatii ar trebui sa mai lase bautura deoparte sa fie o bunaintelegere intre cupluri…. dar cum noi incepem sa devenim tara destrabalatelor…. asta e… ne meritam soarta.