România ocupă locul 63 din 78 într-un clasament la nivel global privind cele mai bune ţări în care au fost analizate calitatea vieţii, mediul antreprenorial şi de business.
În studiu au fost implicate circa 17.000 de persoane din toată lumea, astfel, că acest clasament a fost realizat pe baza percepţiilor diferitelor naţionalităţi cu privire la diverse caracteristici care au potenţialul de a stimula comerţul, călătoriile şi investiţiile.
În realizarea clasamentului au fost luate în calcul zece criterii pentru care au fost analizate cele 78 de ţări printre care agilitatea, adică capacitatea de adaptare a ţării la diferite lucruri, mediul antreprenorial, calitatea vieţii cetăţenilor, dinamismul, scopurile sociale, influenţa culturală, deschiderea faţă de mediul de business, adică politicile guvernamentale care ajută la prosperitatea mediului de afaceri şi puterea pe care o are ţara respectivă în lume. Alte două criterii ţin de turism şi mai exact cât de bună este ţara respectivă pentru a practica turismul în ea şi cultura respectivului stat.
Primul loc este ocupat de Canada, având cele mai bune scoruri la criteriile analizate în cadrul studiului, iar la polul opus se află Iraq.
Un astfel se sondaj s-a realizat şi în 2020, iar atunci România s-a aflat mai sus în clasament, pe locul 54. În studiul realizat anul acesta, România a obţinut cel mai bun scor la Open for business, adică criteriul care analizează mâna de lucru ieftină, mediul fiscal favorabil, lipsa birocraţiei, lipsa corupţiei şi transparenţa practicilor guvernamentale.