florin cîţu spune că vom da mai puţini bani pe benzină: "veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic"
Foto - Mediafax

Florin Cîțu a vorbit despre scumpiri și despre veniturile românilor. Premierul spune că este firesc ca într-o economie de piață prețurile să crească sau să scadă. Important este că, potrivit lui Florin Cîțu, anul acesta în România veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Cu aproape 8% ar fi crescut veniturile românilor, în timp ce prețurile ar fi avut o creștere de doar 3%.

Florin Cîțu: La combustibili, scumpirea a venit din prețul petrolului internațional, care a avut o creștere. Prețul acum scade, veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic. De obicei este o diferență de o săptămână, două săptămâni, transmite Digi24.

florin cîţu spune că vom da mai puţini bani pe benzină: "veți vedea că și prețul la pompă va fi mai mic"

Prețul în România ar fi fost mai mare dacă nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusă de PSD. Dacă nu luam acea decizie, prețul ar fi fost mult mai mare. Astăzi, nu doar în România, prețul peste tot în lume a crescut datorită fluctuaților prețului petrolului pe piața internațională.

Noi vedem ce se întâmplă acum, dar dacă ne uităm la o evoluție, prețurile cresc, scad, asta este într-o economie de piață.

Ceea ce este important, este ca veniturile să crească mult mai repede decât prețurile. Și asta înseamnă că ne păstrăm puterea de cumpărare.

În România, anul acesta veniturile au crescut mai repede decât prețurile. Prețurile au o medie de creștere de 3%, iar veniturile în sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Prețurile au crescut cu 3%.

Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net în economie. Bineînțeles, discutăm despre distribuție și așa mai departe, dar până la urmă, veniturile cresc.

Energie electrică și gaze. Aici sunt câteva lucruri… E adevărat că au impact în ceea ce privește construcțiile, și în România este un sector foarte important. Ne uităm la soluții. Vedem care sunt soluțiile. Dar, într-o economie de piață, prețurile cresc, scad.

În ceea ce privește consumatorul vulnerabil, deja există în Parlament o lege care îi protejează pe consumatorii vulnerabili.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică