Noua atrație a turiștilor români. Un parc pe apă s-a deschis pe un lac din România
Sursă Foto: Facebook Complex Lacul Călinești-Oaș

S-a deschis cel mai mare lac din județul Satu Mare și unul dintre cele mai mari din Transilvania. Lacul a devenit  principala atracție de weekend din zonă pentru turiști. Dacă până acum era considerat raiul pescarilor, recent acolo s-a deschis și un parc de distracții pe apă.

Noua atrație a turiștilor români. Un parc pe apă s-a deschis pe un lac din România

365 de hectare de luciu de apă, priveliște spre munți, pădure și multă liniște. Asta găsesc turiștii care ajung pe lac, la Călinești-Oaș, în județul Satu Mare. De anul acesta, zona s-a reinventat.

„În acest an, am spart gheața, ne-am pregătit de ceva vreme pentru a da startul, pentru a deschide efectiv o zona de recreere. Scopul nostru este să avem posibilitatea ca undeva la 300 de persoane să poată stă în permanență pe apă și tot pe la 300 de persoane să avem capacitatea să-i găzduim pe partea de uscat”, spune MIhai Schita, administratorul lacului.

Pe lac a fost amenajat un parc de distracție de care se bucură, în special, copiii. Cei mari pot să se plimbe cu barca sau caiacul.

O plimbare cu catamaranul electric pe lacul Călinești-Oaș durează o oră și costă 50 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii.

„Foarte frumos, relaxant, mai ales pentru copii, pădurea e mirifică, apă, tot, foarte frumos”, spune o turistă.

– Ce ți-a plăcut cel mai mult?

– Când am văzut peștii, mărturisește un copil.

Pentru zeci de familii, corturile și rulotele au devenit acasă pe timp de vară. Familia Brendea, spre exemplu, s-a mutat aici pe timp de vară. Cei doi pensionari trăiesc în rulotă, împreună cu nepoțelul lor.

„În Transilvania nu cred că există un loc mai frumos ca lacul de la Călinești. Un lac de munte, un peisaj pitoresc, umbră deasă”, spune Vasile Brendea.

„Eu sunt pensionară și îmi place foarte mult pescuitul, de mic copil, am pescuit și cu coșul, și cu perdeaua, și cu de toate și aici îmi place foarte, enorm!”, confirmă și soția sa, Angela Brendea.

Închirierea unui loc pentru rulotă costă 750 de euro pe an. Iar pentru pescari, lacul oferă nu doar priveliște, aer curat și relaxare, ci și pește, în zilele cu fir întins.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică