Sibiul a apărut zilele trecute într-un celebru site care promovează locaţii turistice interesante. Jurnaliştii de la worlditineraries.co au ajuns la Sibiu şi au căutat cele mai bune locaţii unde se mănâncă dar şi cazări interesante. Mai mult, jurnaliştii au scris şi despre legendele în care este învăluit oraşul.
Jurnaliştii au scris despre o legendă cu masoni care ar fi lăsat deliberat găuri în acoperişurile caselor pentru a vedea cu „ochiul atotvăzător” al organizației secrete. Mai spun că indiferent dacă povestea este adevărată sau nu, în timp ce s-au plimbat prin piețele orașului, străzile și pasajele, s-au simţit urmăriţi de o mie de ochi călători.
Reportajul mai spune că oraşul este cunoscut sub numele de „Poarta de Sud a Transilvaniei” şi este locul în care trecutul și prezentul se amestecă, reflectând o bogată istorie de coexistență a românilor, maghiarilor, sașilor, armenilor, romilor și grecilor.
S-au oprit la un hotel modern, cu mic dejun tip bufet gratuit care este situat la câteva minute de mers pe jos de atracțiile din orașul vechi, precum Muzeul Național Brukenthal și Catedrala. S-au cazat la un etaj superior, deoarece călătoria cu liftul oferă vederi panoramice asupra orașului, la fel ca şi camera însăși.
„Deoarece găsirea unui ghid informat este cheia pentru o experiență plăcută în orice destinație nouă, ne-am considerat norocoși să beneficiem de expertiza Adelei Dadu, o sibiancă cu un masterat în turism care a organizat sute de excursii pe jos și excursii mai lungi în toată Transilvania și alte zone ale României. Fără a divulga informațiile cuprinzătoare pe care ni le-a dat Adela despre istoria și dezvoltarea orașului, este suficient să spunem că plimbarea noastră de o zi prin Sibiu și turul nostru rural de a doua zi au fost distractive”, scriu jurnaliştii
Întrucât Sibiul a fost selectat ca „Regiune europeană a gastronomiei” în urmă cu doi ani, oaspeţii s-au răsfățat cu mâncăruri și băuturi în jurul Sibiului.
După cum a explicat Adela, „Unul dintre cele mai mari avantaje ale Sibiului este poziția sa geografică, situată la baza Carpaților și traversată de râuri și lacuri. Partea sudică este bogată în ovine și bovine, deci aici există un meniu variat pe bază de carne și brânzeturi. Fiind zonă montană, păstrăvul este proaspăt, de asemenea, una dintre specialități au fost servite împreună cu vinul local”
„Pentru a-și demonstra punctul de vedere, Adela ne-a condus la trei restaurante separate din oraș pentru degustări de alimente.”, mai scriu jurnaliştii străini.
Tot reportajul îl puteţi citi AICI.
– „locaţii unde să se mănâncă”
– „legentele” în care…
– legendă cu „maşoni care ar fi lasăsat”
– s-au plimbat prin piețele orașului, străzile și pasajele -> s-au plimbat prin piețele, străzile și pasajele orașului
– hotel modern, cu mic dejun tip bufet gratuit caee este situat…
– „oaspeşii” s-au răsfățat
– una dintre „specialitățile” au fost servite…
Este inadmisibil si dezamagitor sa existe atat de multe greseli in doar cateva randuri de articol!