Peste 5.000 de teste rapide puse la dispoziția școlilor din Sibiu - Deocamdată nu a fost testat niciun elev
foto: arhivă

Peste 5.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului au fost puse la dispoziția școlilor și grădinițelor din județul Sibiu de către Direcția de Sănătate Publică. În primele două zile ale anului școlar, nu s-a folosit niciunul.

Cele 5.000 de teste rapide vor fi folosite în cazul în care elevii prezintă simptome COVID-19 atunci când se află în incinta unității de învățământ. În primele două zile de începerea anului școlar, nu a fost nevoie de testare, niciunul dintre copii neavând simptome.

Peste 5.000 de teste rapide puse la dispoziția școlilor din Sibiu - Deocamdată nu a fost testat niciun elev

„Testele rapide pentru unitățile școlare se distribuie la cerere, iar până la momentul de față nu au fost înregistrate solicitări. Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu are un stoc de peste 5.000 de teste de tip antigen destinate unităților de învățământ”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Elevii minori, testați doar cu acordul părinților

În cazul în care preșcolarii sau elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorelui legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării preșcolarilor sau elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal, potrivit Ordinului comun dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP Sibiu în maximum 24 de ore. Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, precum și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori. Revenirea în colectivitate în aceste cazuri se va face după un repaus de 14 zile.

Ultima oră

Comentariul meu