Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, potrivit Greenpeace România. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri.
Jurnalistul și activistul de mediu au fost atacați de aproximativ 20 de bărbați, relatează cei de la Greenpeace România.
Victimele erau însoțite de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.
„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.
Jurnalistul Mihai Dragolea a povestit faptul că se aflau într-un ocol silvic privat.
„Erau 15-20 de inși cu topoare în mâini, am încercat să ne refugiem în mașină dar nu a ținut foarte mult, unul dintre atacatori a rupt cheia… Ne-au scos din mașină, ne-au dat cu pumnii în cap, eu am sărit într-o râpă, am sunat la 112… Șeful de ocol privat cumva conducea atacul, incredibil… până a venit poliția mai era acolo o singură mașină”, a povestit jurnalistul în cadrul unei intervenții la Aleph News.
Mihai Dragolea a dezvăluit faptul că victimele vor depune plângere. „Vom depune plângere penală la Parchet”, a adăugat Dragolea.
Câțiva agresori au fost duși la audieri, iar avocații Greenpeace le vor oferi victimelor consultanță de specialitate.
„Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență. Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, mai scrie pe pagina de Facebook a Greenpeace România.