Patru localități din județul Sibiu au rata incidenței cumulate mare, motiv pentru care autoritățile locale au impus măsuri restrictive pentru localnici. Șeica Mică a fost prima localitate carantinată din valul patru, iar după ea au urmat și Tilișca și Jina, acolo unde s-au impus restricții fiindcă rata a trecut de doi. În aceeași situație se află și Șura Mare, acolo unde se impun restricții de marți timp de două săptămâni.
În data de 11 septembrie, în Șeica Mică s-a depășit pragul de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19, astfel că, două zile mai târziu, s-au impus restricții. Până în data de 27 septembrie, din cauză că incidența este peste 7,5/1.000 locuitori, se aplică măsurile din ultima hotărâre de guvern. Acestea pot fi consultate aici.
De asemenea, potrivit anexei publicată luni pe site-ul Prefecturii Sibiu, Tilișca, Jina și Șura Mare au depășit pragul ratei de incidență și se situează între 2 și 3, motiv pentru care se aplică restricții și aici.
La Tilișca s-au impus restricții din 14 Septembrie și sunt valabile până în 27 septembrie, pe când la Jina se aplică măsurile din 16 Septembrie până la finalul lunii. De marți și locuitorii din Șura Mare trebuie să respecte mai multe măsuri.
Măsurile care se aplică în Tilișca, Jina și Șura Mare
La nivelul unităților administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori:
- în spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul judeţului Sibiu cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de 1 metru între persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile, din unitatea administrativ-teritorială, este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
- la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie:
- se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară în unităţile administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Activităţile sunt interzise la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori;
-
se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, cu respectarea normelor de protecţie sanitară şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;
TOATE MĂSURILE POT FI CONSULTATE AICI