Premierele lunii noiembrie pe Scena Digitală: “Steaua fără nume” în regia lui Florin Coșuleț și “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Ia-ți cel mai bun loc în sala virtuală!
Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna noiembrie, premierele “Steaua fără nume” și “Bookpink”. Spectacolul cadou este “Idiotul”, semnat de prestigiosul regizor Andrey Prikotenko. Producția marchează și aniversarea de 200 de ani de la nașterea creatorului personajului, scriitorul Fyodor Dostoievsky. Abonații platformei vor putea viziona în noiembrie cele două premiere, alături de spectacolele: QUARTETT, ANTISOCIAL, CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER, DE CEALALTĂ PARTE A LUMII, CONFERINȚA IRANIANĂ, MICI CRIME CONJUGALE.
Platforma Scena Digitală, distinsă anul acesta cu premiul special UNITER, aduce în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrată video-on-demand poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Scena Digitală este de acum și pe Facebook.
Despre Scena Digitală
Iubitorii de teatru interesați de ofertele Scenei Digitale pot achiziționa bilete individuale, la prețul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament în variantă lunară, la prețul de 49 lei, varianta de trei luni, la prețul de 99 lei, de șase luni, la prețul de 199 lei și de 12 luni la 329 lei.
Abonații Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul internațional. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii în curs. Astfel, spectatorii care optează pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmări, pe lângă toată oferta disponibilă a Scenei Digitale, un spectacol gratuit în plus. În același mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de șase luni – șase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.
Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente. Detalii despre bilete și abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.
Mai multe detalii despre spectacole
„Bookpink” de Caren Jeß
Creație colectivă
Video design: Dan Basu
Scenografie: Előd Golicza
Costume: Viorica Bara
Manager proiect: Hunor Horvath
Asistent proiect: Fabiola Eidloth
Distribuție: Johanna Adam, Yannick Becker, Emöke Boldizsár, Daniel Bucher, Ali Deac, Daniel Plier, Fabiola Petri.
Prin „BOOKPINK”, actorii Secției Germane TNRS ne oferă un spectacol complex, provocator și extrem de ludic despre miracolul vieții într-o lume care și-a pierdut reperele. Producția este realizată cu sprijinul Forumului Cultural Austriac.
“Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian
REGIA: Florin Coșuleț
ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof
DECOR: Alin Gavrilă
COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu
VIDEO: Daniel Munteanu
MANAGER PROIECT: Luminița Bîrsan
ASISTENT PROIECT: Denisa Ciocoiu
DISTRIBUŢIE: Vlad Robaș (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona/necunoscuta), Adrian Neacșu (Grig), Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu), Florin Coșuleț (Șeful gării), Mihai Coman (Udrea/Ichim), Patricia Buraga (Eleva), Viorel Rață (un țăran /Pascu / conductorul), Sanda Anastasof (o voce).
„Steaua fără nume. Poveste imaginată și pusă pe hârtie de Mihail Sebastian înainte de apusul destinului său nedrept, dar și la apusul unei extraordinare perioade a literaturii și culturii noastre, cea interbelică! Piesa este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge sublim, teme majore ale umanității. Rețeta poveștii e simplă, dar profund umană! O stea! O iubire! O gară! O stea … fără nume, care se abate din traiectoria sa obișnuită: surprinzător, neașteptat, imprevizibil, determinând impactul a două lumi, total opuse ca modalități de abordare a vieții, dar profund congruente când timpul stă! O iubire … vijelioasă, meteorică, incandescentă, precum un corp ceresc intrat în atmosfera pământului! Arderea e unică, spectaculoasă, dar și rapidă, consumându-se paradoxal, în timp ce se dezintegrează. O gară … reprezentând locul comun. Locul bagajelor multe și al privirilor lungi, precum șinele de tren. Locul peroanelor udate cu lacrimi, unde oamenii se înghesuie, se îmbrâncesc și se împiedică, dar și unde se văd, se simt, se miros. Își vorbesc sau își zâmbesc. Locul venirilor și al plecărilor, dar și al trecerilor. Al așteptărilor, dar și al despărțirilor. Al respirațiilor scurte, al zumzetului uman în toată splendoarea lui. Al șuieratului, pufăitului, scârțâitului de tren. Trenul! Această materializare perfectă a destinului uman, care leagă drumuri de fier între inimile noastre! În demersul nostru pământesc parcă totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cât de comun, pe atât de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine știe de unde și cine știe către unde!
Spre o stea, o iubire, o gară …”
– Florin Coșuleț, actor și regizor
“Idiotul”, de Fyodor Dostoievsky
Regia: Andrey Prikotenko
Decor și costume: Olga Shaishmelashvili
Lumini: Igor Fomin
Video design: Konstantin Shcepanovskii
Compozitor: Alexander Karpov
Producător creativ: Oxana Efremenko
Andrey Prikotenko semnează regia și dramaturgia acestui spectacol, oferindu-ne perspectiva sa asupra cunoscutului roman. Astfel, acțiunea este plasată nu în trecut, ci în prezent, iar fiecare personaj din această montare suferă de complexul lui Mîşkin. Nastasia Filippovna, Ganea, Aglaia, Rogojin, Lizaveta Prokofievna, Terentiev, Ivolghin, chiar și Ptiţîn intră sub lupă. Cu toții sunt transpuși într-un soi de poveste polițistă ce ocupă un spațiu generos în cadrul spectacolului. Un lucru e clar: Mîşkin demască, expune fiecare personaj. Dar el cine este? Să căutăm răspunsul împreună.
Spectacol prezentat în limba rusă, cu traducere în limbile engleză și română, nerecomandat spectatorilor sub 18 ani.