În data de 4 noiembrie 2021 a avut loc Seminarul Interregional cu tema ,,Valorificarea patrimoniului natural prin turism cultural,, (“Use of Natural Heritage for Cultural Tourism”) organizat în cadrul proiectului RAMSAT-“Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului INTERREG EUROPE 2014-2020. Primăria Rășinari și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru sunt parteneri în proiect.
Evenimentul a fost găzduit online de partenerii din Irlanda de Nord și a fost dedicat schimbului de experiență și bune practici în domeniul turismului cultural din 6 țări europene partenere: România, Portugalia, Spania, Bulgaria, Slovenia și Irlanda de Nord. Au fost prezenți peste 50 de participanți, experți în domeniul turismului alternativ durabil.
Tematica abordată a oferit un excelent prilej de a discuta despre turismul cultural/rural din regiunile europene partenere în proiect, despre politicile care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în tările europene, cu scopul de a revitaliza zonele montane prin utilizarea sustenabilă a resurselor existente într-un context dificil datorat pandemiei de COVID -19.
Participanții au avut ocazia să participe la o vizită virtuală în Irlanda de Nord, ca organizator al evenimentului, care a prezentat zonele rurale montane din regiunea Derry.
Mărginimea Sibiului, ca regiune parteneră în proiect, a fost prezentată prin intermendiul unor modele de bună practică dintre care ,,Nunta Ciobănească,, din Rășinari, ca exemplu de conservare și promovare a tradițiilor străvechi din satele Mărginimii Sibiului, programul Anii Drumetiei ca exemplu de buna practica în turism cultural/natural etc. De altfel, Nunta Ciobănească a fost acceptată pe platforma Interreg Europe ca model de bună practică, alături de Festivalul Brânzei și Țuicii Rășinari, Burduf Challenge Râul Sadului, Dino park Râșnov și altele.