S-a aprobat reorganizarea aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu
foto Arhivă

S-a aprobat reorganizarea aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Consilierii județeni au aprobat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean Sibiu proiectulde hotărâre privind reorganizarea aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, aprobarea organigramei și a statului de funcții. Numărul total de posturi va fi diminuat de la 165 la 156, respectiv numărul de funcții publice de conducere va fi redus cu 5 funcții, ca urmare a transformării unor servicii/ birouri în compartimente.Persoanelor care ocupă funcții publice de conducere,care vor fi supuse desființării li se vor pune la dispoziție funcțiile publice vacante corespunzătoare studiilor și/sau vechimii în muncă. Nici un angajat al instituției nu va rămâne fără un loc de muncă în urma procesului de reorganizare, care așa cum a propus conducerea DGASPC va intra în vigoare la 1 martie 2022.

S-a aprobat reorganizarea aparatului propriu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu

Conducerea DGASPC Sibiu a solicitat Consiliului Județean Sibiu modificarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului propriu, ca urmare a reorganizării acestei instituții, având la bază Hotărârea Colegiului Director al DGASPC Sibiu și avizul consultativ al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Noua conducere a DGASPC Sibiu a analizat activitatea Direcției și a considerat necesară reorganizarea acestei instituții, prin desființarea unor posturi, sau transformarea altora în posturi cu grad de asistent, pentru a da posibilitatea tinerilor să lucreze în instituțiile publice și să învețe de la cei cu experiență în domeniu. De asemenea vor fi reorganizate unele structuri din serviciu în birou sau compartiment, sau din birou în compartiment în funcție de necesitățile identificate în desfășurarea activității și pentru o mai bună colaborare între departamente. În același timp această modificare vizează creșterea calității și a numărului de servicii care vor fi prestate în folosul beneficiarilor.

Prin reorganizare, DGASPC Sibiu va avea 156 de posturi. Numărul de posturi pentru aparatul propriu al DGASPC Sibiu va fi de 124, în care este inclus și cel de director general. În ceea ce privește numărul managerilor de caz care se adaugă numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu, acesta este de 3 manageri de caz pentru asistenți maternali profesioniști, 16 manageri de caz pentru copiii din sistemul de protecție specială și 13 manageri de caz pentru persoanele adulte cu dizabilități aflate în sistem rezidențial.

Reorganizarea  aparatului propriu al  DGASPC  Sibiu  marchează o etapă importantă în procesul de modernizare și în  eficientizarea  serviciilor   de asistență socială din  Sibiu, după  ce anul  trecut au fost  aprobate  noile  structuri organizatorice alecentrelor fără  personalitate  juridică din  subordinea  DGASPC.

Ultima oră

Comentariul meu