Sibienii sunt invitați să își spună părerea despre Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al viitoarei baze de agrement și sport din Câmpșor, care va include și un aqua park.
Șapte unități teritoriale de referință se regăsesc în PUZ-ul zonei de agrement și sport din cartierul Turnișor, zona Câmpșor. Este vorba despre o zonă destinată serviciilor, instituțiile și echipamentelor publice, despre o zonă mixtă, o alta verde destinată dotărilor turistice, de agrement și sport, o zonă verde de protecție a apelor, alta destinată amenajărilor aferente circulației rutiere, o zonă de circulație rutieră și ultima de circulație feroviară și amenajări aferente.
Potrivit PUZ-ului supus consultării, zona verde va fi utilizată ca bază de agrement și sport. Se vor amenaja spații de recreere și petrecere a timpului în aer liber, funcțiuni de loisir, amenajări peisagistice și spații de joacă, cu mobilier urban, alei pietonale și velo, de alergare. De asemenea, se vor crea spații verzi și plantate. Totodată, în subzona destinată activităților turistice și culturale se vor crea spații multifuncționale, expoziționale, destinate organizării activităților culturale – teatru, spectacole, reprezentanții și cursuri din domeniul artistic.
VEZI AICI PUZ-UL PUBLICAT PE SITE-UL PRIMĂRIEI SIBIU
În subzona pentru activități de agrement și sport se vor amenaja terenuri de sport, un stadion de dimensiuni mici – medii, tribune, aparate de fitness în aer liber. De asemenea, se arată că va fi construit un centru acvatic de tip aqua park. Va exista chiar și o sală de antrenament pentru diferite sporturi, sală de fitness și întreținere corporală, dar și un centru SPA, piscine acoperite sau descoperite și spații de joacă pentru copii. În zona aqua park-ului vor fi și chioșcuri de mici dimensiuni destinate alimentației publice. Tot aici se va regăsi și mobilier urban, vor exista alei de alergare și piste de biciclete și se vor amplasa și umbrare și foișoare. În subzona hipică, potrivit PUZ-ului supus consultării, vor exista și funcțiuni de sport de tip echitație.
VEZI AICI IMAGINI SIMULATE CU VIITOAREA BAZĂ DE SPORT ȘI AQUA PARK
Administrația locală așteaptă ca sibienii să-și spună părerea și despre aspectul exterior al clădirilor. În aceeași documentație se arată că parcajele publice vor fi înconjurate de un gard viu de minim 1,20 m înălțime și se vor asigura spații verzi plantate și perdele de vegetație de protecție în proporție minimă de 20% din suprafața parcelei. Eliminarea vegetației înalte mature este interzisă, cu excepția situațiilor în care aceasta reprezintă un pericol iminent pentru siguranța persoanelor sau dacă împiedică realizarea construcției. Pentru fiecare arbore matur tăiat se vor planta, în interiorul aceleiași parcele, minimum trei arbori, din aceeași specie din care a fost tăiat. Parcajele la sol vor fi plantate cu un arbore la fiecare patru locuri de parcare și se recomandă ca locurile de parcare de la nivelul solului să se realizeze pe suport de dale înierbate.
„Vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement”, spuneau, în vară, reprezentanții Primăriei Sibiu.
Spațiul urban va trebui să fie conformat astfel încât să existe stații accesibile care să permită sosirea și preluarea persoanelor cu handicap către mijloacele de transport în comun, fie autobuze, fie taxiuri. Stațiile vor fi amplasate cât mai aproape de intrările principale ale zonelor de interes. Pentru persoanele cu deficiențe de vedere vor fi prevăzute benzi de ghidaj tactilo-vizuale cu amprente diferite și în culori contrastante pe toată lungimea traseului pietonal. Toate trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu rampe de acces între trotuar și carosabil.
Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal – Construire Complex de Agrement și Sport, în Sibiu, zona cartier Turnișor – Câmpșor, în perioada 25.02.2022 – 23.03.2022. Acestea pot fi transmite pe adresa de e-mail a Primăriei Sibiu, pms@sibiu.ro sau la telefon 0269-208800 int. 891.