Fostul director RAR Sibiu a contestat acuzațiile de fals intelectual - Instanța a dispus însă trimiterea în judecată
FOTO: rarom.ro

Fostul director de la Registrul Auto Român (RAR) Sibiu, Ioan Cătălin Oțetea, a fost trimis în judecată la finalul lunii august a anului trecut. Oțetea a contestat însă toate acuzațiile din dosarul în care era cercetat, însă Instanța a respins toate cererile sale și a dispus începerea judecății.

La finalul lunii august a acestui an, fostul director de la RAR Sibiu a fost trimis în judecată pentru fals intelectual. Anterior, Oțetea a fost cercetat și în dosarul „Mită la RAR”.

Fostul director RAR Sibiu a contestat acuzațiile de fals intelectual - Instanța a dispus însă trimiterea în judecată

VEZI AICI DETALII DESPRE CUM SE LUA MITA LA RAR

Pe lângă dosarul „Mită la RAR”, Ioan Cătălin Oțetea este acuzat de fals intelectual. În același dosar este cercetat și un fost inginer RAR Vâlcea, pe nume Constantin Udroiu. Mai exact, înainte să ajungă director la RAR, Ioan Cătălin Oțetea, ca administrator al unui service autorizat unde se realiza ITP-ul, a pus în circulație vehicule care nu ar fi trecut sub nicio formă de inspecția tehnică periodică. Cu ajutorul directorului, vehiculele treceau cu brio de ITP astfel că aveau liber să circule pe drumurile publice cu riscul de a fi „bombe” pe patru roți.

Dosarul în care e cercetat Oțetea a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu încă din anul 2018. La finalul lunii august, acesta a fost trimis în judecată. Pe parcursul ultimelor luni, fostul director a formulat mai multe cereri și excepții. Toate acestea au fost însă respinse de Instanță, fiind dispusă începere judecății în cauză pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor.

„DISPUNE: În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi. În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiate cererile și excepțiile formulate de persoana vătămată prin reprezentant legal. Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 1470/P/2018 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății în cauza privind pe inculpații: U.C. trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual prevăzută și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor, O.I.C. trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința camerei de consiliu din 25.02.2022”, se arată pe site-ul Portalului Instanțelor de Judecată.

Ultima oră

Comentariul meu