S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului

Amenajarea malurilor Cibinului începe efectiv, asta după ce contractul dintre primărie și firma care va executa lucrările s-a semnat în luna ianuarie. Primul pas este organizarea de șantier, care se face în parcarea de pe strada Malului. Pentru asta s-au restrâns locurile destinate comercianților din Piața Cibin.

VEZI AICI DETALII DESPRE CUM VOR ARĂTA MALURILE CIBINULUI 

S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului

Mai bine de jumătate din parcare a fost închisă, pentru a se începe organizarea de șantier. Lucrările vor dura 11 luni.

S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului

”În locația indicată s-a aprobat amplasarea organizării de șantier pentru lucrările de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete, investiție în derulare deja. Parcarea în cauză este rezervată mașinilor cu care comercianții din piața agroalimentară Cibin transportă marfa, nefiind deschisă publicului larg. Din totalul de 54 de locuri de parcare, 38 de locuri vor fi ocupate de organizarea de șantier însă, conform evidențelor Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public, cele 16 locuri rămase sunt suficiente comparativ cu cererea înregistrată anterior din partea comercianților”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului S-a închis parcarea de pe Malului - E folosită ca organizare de șantier pentru lucrările de pe malurile Cibinului

Lucrările vor începe cu amenajarea pistelor pentru biciclete. “Începem amenajarea a încă 3,6 km de piste pentru biciclete, în dublu sens. Culoarul este important prin legăturile pe care le creează: va traversa orașul din cartierul Ștrand până în Gușterița și se va lega de pistele deja amenajate între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini, precum și de cele care vor fi create în zona podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. În egală măsură, culoarul este deosebit prin cadrul în care va fi creat. Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri pe care o vom și îmbunătăți. Aceasta este doar prima etapă de punere în valoare a malurilor Cibinului. Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte și cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului”, spunea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la semnarea contractului.

 

Ultima oră

Comentariul meu