Peste 3 000 de elevi și studenți au participat la evenimentul dedicat Zilei Porților Deschise, joi, între orele 10-13. Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat o serie de activități interactive pentru elevii și studenții atât din Sibiu, cât și veniți din alte zone.
În cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a pregătit pentru vizitatori 17 standuri de prezentare a armamentului și a tehnicilor militare. Pe lângă echipamentele militare, nu au putut lipsi fanfara și mașinile armatei. De asemenea, curioșii puteau să vadă laboratoarele, sălile de seminarii, amfiteatrele, baza sportivă, bazinul de înot sau muzeul AFT. Pentru cei care se gândesc ca pe viitor să se înscrie la AFT, exista și un punct de recrutare unde tinerii primeau informațiile necesare.
„Foarte frumos, foarte dezvoltată. Eu m-am uit la foarte multe seriale cu armata și după m-am interesat de o academie și am văzut că este la Sibiu. M-am uitat la videoclipurile academiei de pe youtube. Mi se pare foarte frumos că elevii fac pregătire militară și au și program liber de înot sau sală. Eu aș vrea să vin la AFT, la Facultatea de Științe Militare. Am povestit foarte mult cu studenții, i-am întrebat despre programul lor din timpul săptămânii, cât și despre programul din weekend. M-au impresionat foarte mult bazinul și laboratoarele de informatică”, spune Maria, elevă.
Tot la Ziua Porților Deschise au participat un grup de ucraineni și voluntari americani. Pentru ei, informațiile oferite de studenții AFT au fost traduse în ucraineană sau în limba engleză.
„O parte dintre cei care însoțesc grupul sunt voluntari americani care de ani de zile au asigurat funcționarea colaborării în Kiev și acum pentru a asigura continuitatea avem un parteneriat cu ei și în România. Astăzi i-am adus la Academia Forțelor Terestre la invitația domnului rector general. Ne bucurăm că au parte aici de un program atât de divertisment, cât și pentru că pot vizita un muzeu. Le spuneam copiilor că aici este locul în care ar trebui să rămână armele, în muzeu. Copiii par să fie foarte încântați și noi suntem recunoscători pentru această oportunitate”, spune Tomas Kraus, director executiv al Nehemiah Children’s Home, proiect al Asociației Global Home.