Dacă până în anul 2017, tot mai mulți oameni voiau să se stabilească în municipiul Sibiu, de câțiva ani lucrurile s-au schimbat. Statisticile arată că populația orașului de pe Cibin este în scădere, în timp ce a Șelimbărului și Cisnădiei crește.
Populația Sibiului, în scădere
Până în urmă cu cinci ani, mulți oameni căutau să se mute în municipiul Sibiu. Dar, din 2017, populația orașului este în scădere. Au câștigat teren vecinii Cisnădie și Șelimbăr.
Potrivit statisticilor, în anul 2014 Sibiul avea peste 169.500 de locuitori. Până în anul 2016, creșterile au fost mari. Tot mai mulți oameni au venit în oraș, astfel că în acea perioadă ajunsese la aproape 170.000 de locuitori. După acest an, se poate observa cum, treptat, populația scade. În anul 2021, Sibiul avea puțin peste 167.000 de locuitori.
„Populația ce locuiește în municipiul Sibiu este în scădere de câțiva ani. Dacă până în 2017 oamenii căutau să se mute la noi, ultimii ani au adus o scădere treptată a populației. În schimb, Cisnădia și Șelimbăr atrag tot mai mulți locuitori chiar dacă acest lucru se datorează tocmai legăturii directe cu orașul Sibiu. Este evident că toți cei mutați în comunele din împrejur lucrează de fapt în Sibiu”, scrie Tudor Șt. Popa pe blogul său.
Populația Șelimbărului a crescut cu 88,40%
Bloggerul sibian scrie că, în ultimii opt ani, orașul Cisnădie a cunoscut o creștere a populației de 30%. Populația Șelimbărului a crescut cu mult mai mult, și anume cu 88,40%. În tot acest timp, municipiul Sibiu a înregistrat o descreștere ușoară de 0,84%.
„Șelimbăr a început, în ultimii ani, să afecteze calitatea locuirii atât în municipiu cât și în comună, prin suprasolicitarea rețelelor edilitare ale municipiului, creșterea suprafețelor ocupate de construcții de-a lungul malurilor Văii Săpunului, accentuând și mai mult nevoia de spații verzi a zonei, congestiile și problemele de fluență ale traficului. Cartierul Arhitecților, deși se află la kilometri buni de Cisnădie, aparține de acest oraș. Cartierul <<dormitor>> dezvoltat lângă Sibiu acoperă o suprafață de aproximativ 1,4 kmp. În ciuda reglementărilor din P.U.G. Cisnădie aprobat în anul 2015, care limitează construcțiile din zonă să fie de dimensiuni mici, aici s-au construit adevărate blocuri de înălțimi foarte variate, chiar și de cinci etaje”, explică sibianul Tudor Șt. Popa.
Acesta spune că apartamentele de o calitate îndoielnică construite în Cisnădie și Șelimbăr au o influență mare și asupra construcțiilor noi din Sibiu – „pentru a putea concura cu prețurile (mai) mici ale apartamentelor din zonă, investitorii din Sibiu încep și ei să renunțe la spațiile verzi din jurul blocurilor, la parcările subterane și suprafața camerelor devine tot mai mică. Așa scade prețul apartamentelor dar și calitatea locuirii”.
Sursa: tudorstpopa.substack.com
Similare
-
Alegerile prezidențiale și parlamentare la Sibiu: Lista cu toate secțiile din oraș și străzile arondate la fiecare
miercuri, 20 noiembrie, 2024
-
Cum ne protejăm locuința în sezonul rece. Recomandările pompierilor sibieni
miercuri, 20 noiembrie, 2024
-
Motociclistă lovită de un șofer neatent în trafic pe o stradă din Mediaș
marți, 19 noiembrie, 2024
-
Adevăratul motiv pentru care Daniel Niculae a venit la FC Hermannstadt. ”Ne-a lipsit..”
marți, 19 noiembrie, 2024
-
Silezia Inferioară – efectul WOW și emoții sportive pe măsura campionilor
marți, 19 noiembrie, 2024
Populatia sibienilor in Sibiu este in scadere,dar populatia in Sibiu creste,si scade la Vl,Dj,Gj,Ot