Lucrările de pe strada Ștrandului, cartierul Ștrand au devenit un motiv de nemulțumire pentru locuitorii din zonă, aceștia fiind deranjați de calitatea lucrărilor și de faptul că se taie foarte mulți copaci pentru a fi demarate lucrările.
Un locuitor din zonă precizează faptul că în ultima perioadă s-au tăiat copaci care nu păreau a fi uscați, însă, în urma sesizărilor făcute la Primăria Municipiului Sibiu i s-a comunicat faptul că 70%, respectiv 100% dintre copacii care au fost tăiați erau uscați și reprezentau un risc.
„Eu locuiesc aici și treceam aproape zilnic pe lângă acești copaci, nu păreau uscați. Într-adevăr, dacă erau uscați, puteau să îi taie fără probleme pentru că nu putem risca să cadă peste mașini sau să rănească pe cineva, dar nu erau uscați. Nu avem verdeață, sunt prea puține spații verzi. Pe strada Sălajului au scos toți pomii și au făcut parcări. S-a scos un brad perfect sănătos și au pus puieți, acum trebuie să așteptăm 30 de ani să crească, avem spații verzi doar pe hârtie. Pe strada Stejarului sunt toți pomii tăiați, lucrările sunt foarte prost realizate, nu știu cum se fac aceste lucrări, taie copacii sănătoși pentru lucrări de mântuială”, spune Cosmin Costea.
Acesta a menționat că strada Gorjului e toată în lucru, iar Vrancei a fost decopertată, dar nu se mai asfaltează, iar lucrările nu sunt verificate. O altă problemă este pista de biciclete care se întrerupe la un moment dat.
„Avem o pistă de biciclete care se întrerupe în mijlocul intersecției pe strada Ștrandului, aproape de intersecția cu Hațegului, este o pistă de biciclete care este întreruptă de un spațiu verde, iar trecere de pietoni nu avem. Sunt lucrări făcute fără cap. Să nu mai spun de faptul că au fost indicatoarele puse în mijlocul trotuarului, iar după ce am făcut sesizări le-au mutat în spațiul verde. Am înțeles că au făcut proiectul cu drona, nu cu drona se face proiectul, trebuie să vii la fața locului să vezi cum trebuie făcut. Toată lumea militează pentru ecologie, dar becurile sunt aprinse până la ora 11”, spune locuitorul.
„Vreau un oraș mai curat și cu mai mult bun simț, să funcționeze totul bine”, spune Cosmin Costea.