VIDEO: Poliția Locală a venit să ridice mașina unui consilier care a parcat pe trotuar în fața CJ - Nicolae Cernea a fugit din ședință

Ședința ordinară a Consiliul Județean de miercuri a fost întreruptă preț de câteva minute din cauză că unul dintre consilieri și-a parcat mașina pe trotuar. Agenții de la Poliția Locală au venit să o ridice, iar consilierul a plecat să vadă ce se întâmplă. Colegii l-au atenționat că ar fi trebuit să își pună legitimația de parcare în geam. 

VIDEO: Poliția Locală a venit să ridice mașina unui consilier care a parcat pe trotuar în fața CJ - Nicolae Cernea a fugit din ședință

Consilierul județean de la PNL, Nicolae Cernea, a trebuit „să fugă” din timpul ședinței ordinare de miercuri, după ce vicepreședintele Marcel Luca l-a anunțat că Poliția Locală a venit să-i ridice mașina parcată pe trotuarul din fața instituției. „Nu știu dacă dintre cei prezenți în sală au parcat cumva o mașină pe trotuarul de vizavi. Un Volkswagen. Se ridică mașina dacă nu o muți de acolo”, a anunțat vicepreședintele Marcel Luca la mijlocul ședinței.

„Nu v-ați pus chestia aia în geam?”, l-a întrebat consilierul Cotizo Draia, făcând referire la legitimația de parcare.  

video
play-sharp-fill

Ședința a continuat apoi fără consilierul Nicolae Cernea. „Eu propun să continuăm totuși până vine colegul nostru, că nu știm, poate are de purtat și un dialog dacă au ajuns cei de la Poliția Locală și poate mai durează”, a spus vicepreședintele CJ, Marcel Luca.

VIDEO: Poliția Locală a venit să ridice mașina unui consilier care a parcat pe trotuar în fața CJ - Nicolae Cernea a fugit din ședință
Momentul în care consilierul se ridică și pleacă să verifice mașina

Echipajul de ridicări auto de la Poliția Locală a intervenit, doar în primele trei luni ale anului, la 738 de intervenții. În 587 de cazuri, mașinile au fost ridicate și transportate la locul de depozitare, în 20 de cazuri, autoturismul a fost restituit la fața locului, iar proprietarul a fost nevoit să plătească taxa de ridicare. În 131 de cazuri, proprietarii mașinilor au reușit să se prezinte la fața locului înainte ca mașina să fie ridicată, astfel că au fost sancționați. 

Șoferii care parchează ilegal și sunt prinși de echipajele de poliție riscă sancțiuni. Taxa de ridicare este 350 de lei, taxa de transport este 100 de lei, iar taxa de depozitare este 150 de lei pe zi. De asemenea, la aceste taxe se adaugă valoarea amenzii care poate varia între 100-200 lei și 2.000-10.000 lei (Legea 448/2006, în funcție de locul unde se parchează).

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Cum adica „Nu v-ați pus chestia aia în geam?”. De cand hartia aia igienica te scuteste de la ridicat masina? Sa inteleg ca daca avea „chestia aia in geam” putea omori oameni cu masina si scapa? In zona consiliului local se aplica alte legi? Nu mai scapam odata de ciuma asta de pnl+fdgr…

  2. Intrebarea care se pune acuma e daca a primit amenda sau a fost „iertat” pe motiv de „consilier”. Pentru ca teoretic legea e pentru toti, dar practic stim toti ca legea e doar pentru prosti….