Pandemia a fost perioadă în care mulți sibieni au încercat să se orienteze spre un alt domeniu de muncă. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Andrei Neagu, un tânăr afacerist sibian care se ocupă în prezent de eliminarea tatuajelor.
Noua activitate a pornit de la o inițiativă proprie – Andrei voia să își elimine tatuajul de pe braț care, după ce îl acoperise cu altul și nu mai arăta bine. Recent, tânărul sibian a făcut din eliminarea tatuajelor o afacere.
„În timpul pandemiei, când nu puteam deschide cafeneaua, mă gândeam zi și noapte ce aș putea face și ce altceva ar merge. Așa mi-a venit ideea să îmi fac salon de scoatere a tatuajelor și am început cu tatuajul meu de pe braț. După un an am făcut cursuri la București și mi-am luat un aparat mult mai mai performant, iar acum urmează să achiziționez un aparat de ultimă generație”, spune Andrei.
Tatuajele cele mai întâlnite – numele iubitului, cruci și păsări
Foarte mulți sibieni care trec pragul salonului lui Andrei Neagu vin cu tatuaje pe care le-au făcut când aveau mai puțin de 20 de ani sau după o noapte „albă” cu prietenii. Unii vor să renunțe la tatuaje pentru că nu au ieșit cum se așteptau și le regretă, alții vor să se înscrie la Academia de Poliție și sunt nevoiți să le elimine pentru a putea fi acceptați. Printre cele mai întâlnite tatuaje pe care tânărul le-a scos au fost numele iubitului/iubitei, păsări și cruci.
„O călugăriță a venit să își scoată un tatuaj care se întindea pe jumătate de braț, unul pe piept și unul care acoperea inclusiv sprâncenele. În altă zi a venit un băiat de 19 ani să își scoată tatuajul pe care îl făcuse cu o seară înainte, la beție. Își tatuase o lacrimă pe obraz, însă nu am putut să îl ajut pentru că tatuajul era mult prea proaspăt și putea rămâne cu cicatrice. I-am zis să mai aștepte până se vindecă și după aia putem interveni fără riscuri – până atunci să îl acopere cu fond de ten”, adaugă sibianul.
Acoperirea tatuajului vechi nu este o soluție bună
Cei care regretă tatuajul pe care l-au făcut și aleg să îl acopere cu un altul trebuie să știe că nu este cea mai bună opțiune din mai multe motive. Ștergerea o să necesite mai multe ședințe, iar durerea o să fie mai mare din cauza noului tatuaj care va fi mult mai complex.
„Dacă acoperi un tatuaj, la un moment dat o să iasă deasupra celui nou și nu o să se mai înțeleagă nimic. Același lucru l-am pățit și eu – după 6 luni se vedea tatuajul vechi deasupra celui nou și nu mai era clar desenul. Atunci am luat decizia să le scot pe amândouă, iar mai apoi să îmi tatuez altceva”, spune Andrei Neagu.
Costă mai mult să elimini un tatuaj decât să îl faci
Cine vrea să își facă un tatuaj trebuie să se gândească de două ori înainte să meargă la salon. Andrei Neagu recomandă ca timpul de gândire să fie de cel puțin un an înainte să se ia o decizie, pentru a nu exista regrete. De asemenea, să scoți un tatuaj este mai scump și mai dureros decât să îți faci unul.
Citește și Instrument de făcut tatuaje vechi de 2.000 de ani, descoperit de un arheolog în America de Nord
„Prețurile sunt în funcție de mărime și modelul tatuajului, dacă este doar conturul sau este plin, cât și în funcție de calitatea tușului. Mă bucur când văd tatuaje făcute de amatori pentru că acelea sunt și cele mai ușor de scos, tușul folosind fiind unul ieftin. Tatuajele vechi sunt și ele mai ușor de scos, culorile pierzându-și din intensitate odată cu trecerea timpului”, povestește Andrei.
Scoaterea celui mai mic tatuaj costă 100 lei și poate ajunge la suma de 2500 de lei dacă tatuajul are dimensiuni mari și necesită mai mult de zece ședințe pentru a fi eliminat complet. Sibianul spune că a lucrat chiar și un an de zile ca să scoată un tatuaj făcut profesionist, în timp ce pentru un tatuaj mic au fost de ajuns uneori trei-patru ședințe.
Prețul crescut al intervenției de scoatere a tatuajelor se datorează investițiilor în aparatură – câteva mii de euro -, spre deosebire de un aparat de făcut tatuaje care poate costa doar câteva sute de lei.