Sătenii din Alămor, terorizați de vulpi - Localnic: „Într-o seară au mâncat cincizeci de pui”

Locuitorii dintr-un sat din județul Sibiu sunt terorizați de mai multe vulpi care, de câteva luni, își fac apariția în gospodăriile lor. Animalele au făcut prăpăd în curți și le-au mâncat zeci de găini. Oamenii cer ajutorul autorităților locale. 

Sătenii din Alămor, terorizați de vulpi - Localnic: „Într-o seară au mâncat cincizeci de pui”

De câteva luni de zile, sătenilor din Alămor le dispar păsările din gospodării. Aceștia acuză că mai multe vulpi și-au făcut apariția în localitate și le mănâncă găinile. Pagubele produse până acum sunt mari. „De fiecare dată când vorbesc cu bunica mea, nu este zi să nu îmi spună că a văzut iar o vulpe în curte. Toată lumea în sat este terorizată de ele. Sunt vreo 8-10 vulpi care merg în toate gospodăriile. Fac dezastru în curți, mânâncă găinile. Unui vecin i-au luat 50 de pui de carne, într-o seară au dispărut toți. Altă vecină a fost duminica la biserică, iar când s-a întorc acasă, s-a trezit că vulpile i-au mâncat toate găinile. Bunica mea a pățit la fel, zece găini i-a luat vulpea”, povestește Iulian Vîrlescu. 

Fenomenul ar fi luat amploare la începutul verii, potrivit sibianului. De atunci, în fiecare seară și chiar și ziua, vulpile își fac apariția în gospodării. Localnicii sunt disperați. „Bunica stă toată ziua în curte să păzească păsările”, povestește acesta. 

Primar: „Nu știam de acest fenomen. Oamenii să sesizeze primăria” 

Primarul comunei Loamneș, de care aparține satul Alămor, spune că nu cunoștea aceste evenimente. Maria Greavu îi sfătuiește pe locuitori să închidă găinile noaptea și să sesizeze autoritățile atunci când animalele vin în curți. 

„Nu am auzit de această poveste, la mine nu a venit nimeni să sesizeze. De la Păuca și până la Sibiu sunt o mulțime de vulpi, le vedem mereu pe marginea drumului. Se poate să se fi întâmplat, dacă nu au fost închise găinile seara. Știu că mai sunt oameni care aduc pui să îi crească aici, îi bagă într-un țarc, dar ei stau în Sibiu și fiindcă păsările nu sunt supravegheate, se pot întâmpla astfel de lucruri. Noi avem contract cu asociația de vânătoare, oamenii pot face sesizări, atât pe e-mail, cât și la telefon și, dacă într-adevăr este un fenomen, o să luăm măsuri”, a spus, pentru Ora de Sibiu, Maria Greavu, primarul comunei Loamneș. 

Ultima oră

Comentariul meu